RETKO KO ZNA DA JE ON OTAC MINE LAZAREVIĆ: Bio je veoma POZNAT sećate ga se svi

Mina Lazarević rođena je 10. jula 1975. godine u Beogradu

Mirjana Mina Lazarević je srpska pozorišna, televizijska, filmska i glasovna glumica.

Mina Lazarević rođena je 10. jula 1975. godine u Beogradu. Već sa tri godine počela je da uči da svira klavir. Sa pet i po godina upisala je muzičku školu „Stevan Mokranjac”. Završila je osnovnu školu „Branko Radičević” u Bloku 45 na Novom Beogradu.

Već sa osam godina, bila je jako aktivna, i mnogi su joj predviđali uspešnu muzičku karijeru. Kao svestrano dete, sa 11 godina je krenula na atletiku. Imala je dobre predispozicije, pa je godinu dana na Partizanovom stadionu trenirala sprinterske discipline, pre svega na 100 metara.

Prirodan put bila je Muzička akademija, koju je upisala sa 16 godina. Stigla je skoro do kraja godine, ali je upisala Fakultet dramskih umetnosti u 19. godini i napravila veliku prekretnicu u svom životu.

Njeni prvi angažmani bili su uskakanja u druge predstave. Tako je Mina „uskočila” u Briljantin i Violinistu. Prvu ulogu u pozorištu dobila je u predstavi Snežna kraljica tumačeći lik Gerde. Član je pozorišta Teatar T, jedinog mjuzikl pozorišta u Srbiji. Ipak, nastavila je da se bavi muzikom, u javnosti je imala i muzičke nastupe. Majka je troje dece.

Punu medijsku pažnju na sebe skrenula je ulogom Čupke u seriji Porodično blago, a ulogom u predstavi Seks bomba postigla je vrhunac medijske popularnosti. Prvu ulogu na filmu imala je u Normalnim ljudima.

Sa Vojinom Ćetkovićem je na 34. Filmskom susretu u Nišu osvojila nagradu Ona i on, kao najbolji glumački par 1999. godine, a to isto čine i 2002. godine.

U periodu od 2011. do 2012. godine bila je član treće sezone takmičenja Ja imam talenat.

Njeni roditelji su čitav svoj život posvetili muzici. Otac Ljubiša bio je dirigent, a majka Marija svoj radni vek provela je u horu Pozorišta na Terazijama. Išla je na republička i savezna takmičenja, osvajala je prve nagrade iz solfeđa i klavira.

Pozajmila je glas u raznim crtanim filmovima i serijama poput Mladi mutanti nindža kornjače (1987), Moj mali poni: Prijateljstvo je magija, Muzika duge, Igre prijateljstva, Drvo fu Tom, Invazija Rabida, Ku Ku Haražuku, Pa pa letimo, Polje lala, Vinks, Super špijunke, Prodavnica najmanjih ljubimaca, Dvorištvance, Super krila, Barbi: Život u kući snova, Magija Vinks: Tajna izgubljenog kraljevstva, Štrumpfovi (TV serija), Deda u mom džepu, Čarli i Mimo, Jugio 5D, Monster haj, Jugio Zeksal, Jokai voč, Teletabisi, Nauka iz dvorišta, Pevajmo, itd.

Izvor: espreso.co.rs

Check Also

EVO ŠTA RADI DUŠKO TOŠIĆ U NEMAČKOJ DOK MISLI DA GA NIKO NE GLEDA: Slučajno snimljeno sve, a ona se ne odvaja od njega VIDEO

Duško Tošić odveo je ćerku Niku u Nemačku, kako bi zajedno, uživo pratili Evropsko prvenstvo. …