NAJNOVIJE INFORMACIJE O ZDRAVSTVENOM STANJU POVREĐENIH U BEOGRADU I MLADENOVCU: Direktor UKC-a izneo nove DETALJE

Povređena devojčica koja je smeštena u Dečjoj klinici u Tiršovoj i dalje je životno ugrožena

Direktor Univerzitetskog kliničkog centra Srbije, profesor Milika Ašanin rekao je juče da je među povređenima u Mladenovcu dvoje u teškom stanju, kao i jedan učenik iz škole „Vladislav Ribnikar“. Povređena devojčica koja je smeštena u Dečjoj klinici u Tiršovoj i dalje je životno ugrožena.

Prof. Ašanin naveo je da je šestoro pacijenata koji su poslati iz Mladenovca i Smedereva u jedinicama intenzivnog lečenja, kao i da je sada dvoje od njih dobro.

– Oni si prvo imali operacije abdomena, jedan je operisan u Smederevu, drugi u KBC „Dragiša Mišović“, i zbog teških povreda grudnog koša poslati su kod nas. I za jednog i drugog mogu da kažem da su u ovom momentu sasvim dobro – dodao je dr Ašanin, i istakao da je među povređenima u Mladenovcu dvoje u teškom stanju.

– To je pacijentkinja s teškom povredom jetre, duodenuma, desnog bubrega. Ona je operisana i potpuno svesna, ali i dalje je jako teško. Drugu pacijentkinju koja ima tešku povredu glave s povredom levog oka čeka intervencija za dva-tri dana. I za nju mogu da kažem da je potpuno svesna, da samostalno diše i da komunicira – opisao je dr Ašanin.

Kada je reč o povređenima u školi „Vladislav Ribnikar“, Ašanin je naveo da je od njih troje koji su na lečenju jedan učenik i dalje u teškom stanju.

– To je pacijent koji je od početka bio dosta kritično sa teškim povredama grudnog koša, vrata i kičme – naveo je dr Ašanin.

Prema njegovim rečima, povređena učenica koja je od prvog dana na Urgentnom je mnogo bolje.
– Imala je intervenciju ortopeda mikrohirurga, operacije obe podlaktice. Dobro se oseća i nastavnica kojoj je operisana šaka – rekao je dr Ašanin i uz komentar da se intenzivno prati stanje svih povređenih dodao da je u narednim danima planirana neurohirurška operacija pacijentkinje koja je imala povredu glave.

– Uz to, pacijent koji je imao povrede urogenitalne regije u narednim danima biće s intenzivne nege prebačen na odeljenje – istakao je dr Ašanin.

Nažalost, povređena devojčica koja je smeštena u Dečijoj klinici u Tiršovoj i dalje je životno ugrožena.

Izvor: alo.rs

Check Also

“Na trenutak nam je ZASTAO DAH” Trojica planinara tokom potrage za Milanom iz Niša naišli na MISTERIOZNE TRAGOVE – Otkrili šta su zatekli u NEPRISTUPAČNOM delu planine

Potraga za Milanom Đorđevićem (41) iz Niša traje i dalje na Suvoj planini, u delu …