MA DA LI JE OVO MOGUĆE? Evo koliko godina ima MIROSLAV ILIĆ, ostaćete potpuno zbunjeni

Ilić je u Čačku završio gimnaziju, a nakon toga je upisao Elektrotehnički fakultet u Skoplju

Miroslav Ilić je jedan od najpoznatijih i najpopularnijih srpskih pevača folk pop-folk muzike.

Ilić je u Čačku završio gimnaziju, a nakon toga je upisao Elektrotehnički fakultet u Skoplju.

Svoju pevačku karijeru Miroslav Ilić je započeo 1972. godine singlom sa pesmom Voleo sam devojku iz grada, tekstopisca Dobrice Erića, kompozitora Obrena Pjevovića, koju je snimio za izdavačku kuću Diskos iz Aleksandrovca.

Nakon te pesme, veliki uspeh ostvario je sa LP pločom Sreli smo se, bilo je to davno koju je 1979. snimio za Produkciju gramofonskih ploča Radio televizije Beograd.

U sledećim godinama je započeo i saradnju sa kompozitorima Draganom Aleksandrićem, Predragom Vukovićem Vukasom i tekstopiscem Radmilom Todorović Babić.

Brigu oko njegove karijere preuzima menadžer Raka Đokić i nastupa na koncertima sa Lepom Brenom, kao najtraženiji i najtiražniji estradni duet. Snimaju i mini-LP sa hit-pesmom Jedan dan života (1985).

Najveći hitovi u njegovoj karijeri su: Devojka iz grada, Moravsko predvečerje, Vino točim, a vino ne pijem, Pozdravi je, pozdravi, Šumadijo, Jesen sedamdeset i neke, Polomiću čaše od kristala, Nije život jedna žena, Još te nešto čini izuzetnom, Ova noć, Božanstvena ženo, Bili smo drugovi, Tebi, Luckasta si ti, Smej se, smej, Tako mi nedostaješ, Lažu da vreme leči sve, Amerika…

Miroslav Ilić je rođen 10. decembar 1950. što znači da ima 72 godine.

Izvor: espreso.co.rs

Check Also

“MIROLJUB JE GURAO RUKU U DEKOLTE, NIJE SE BUNILA!” Zorica Brunclik šokirala izjavom o Bekuti: Kad sam videla, SRAM TE BRE BILO!

Nedavno se na mrežama pojavio snimak kako Zorica Brunclik kiti novcem koleginicu Anu Bekutu dok …