NAUČNICI SU SE ŠOKIRALI: Na kašičici kojom se Pričešćuju vernici 0% bakterija!

Istraživanje u Moskvi pokazalo je jednu poptuno neverovatnu činjenicu svim naučnicima koji su istraživali kako to da se svi vernici toga dana u Hramu pričešćuju istom kašikom, a da na njoj nema apsolutno nijedna virusna ili bilo koja vrsta bakterije.

Nauka je prosto ostala bez reči, nekoliko puta su ponovili istraživanje, zatim uradili to na više lokacija i došli do neverovatne činjenice – još jedan veliki dokaz da Gospod pobeđuje i štiti sve nas!

Kašika je bila potpuno sterilna i na njoj nije bila nijedna bakterija! Priđite i Vi Svetoj Čaši – Primite Hrista u svoje telo.

O PRIČEŠĆU

Svetom Tajnom pričešća primamo u vidu hleba i vina Telo i Krv Gospoda Isusa Hrista. Ova Sveta Tajna predstavlja vrhunac ljubavi i zajedništva između Boga i čoveka. Svetu Tajnu pričešća ustanovio je sam Gospod Isus Hristos na Tajnoj večeri:

“I kad jeđahu, uze Isus hljeb i blagoslovivši prelomi ga, i davašeučenicima, i reče: Uzmite, jedite; ovo je tijelo moje. I uze čašu i zablagodarivši dade im govoreći: Pijte iz nje svi; Jer ovo je krv moja Novoga zavjeta koja se proljeva za mnoge radi otpuštenja grijehova.” (Matej 26; 26-28).

Sveto pričešće se priprema i prima za vreme najvažnijeg crkvenog bogosluženja, Svete Liturgije. Vernici se za Sveto pričešće pripremaju postom i molitvom.

Za zdrave vernike priprema je strožija, nego za bolesne, odnosno zdravi vernici strožije poste nego bolesni. Nedelju dana pred pričešće drži se strogi post, tj. posti se na vodi, ne upotrebljava se ulje.Vernici ispovedaju svoje grehe svešteniku i tek posle toga vernici mogu pristupiti Putiru (Čaši) sa Svetim pričešćem.

Pored posta, pripremanje za pričešće podrazumeva i uzdržavanje od rđavih i zlih dela, izmirenje sa svima sa kojim je neko u zavadi, činjenje dobrih dela i davanje milostinje, jednom reči istrajavanje u svakoj vrlini, a uzdržavanje od greha.

Kada se priđe svešteniku koji pričešćuje, izgovori se ime, da sveštenik čuje, i tada se ne krsti, jer postoji opasnost da se zakači Čaša (Putir) iz koga se pričešćuje, i da se tako prospe Sveto pričešće, što je veliki greh. Treba se prekrstiti ranije, i kada se odmakne od Čaše.

Svešteniku se tada ne ljubi ruka, ni Putir, nego se polako prilazi onome ko deli naforu. Pričešće se uzima kao hrana. Kada sveštenik, onome koji se pričešćuje, kašičicu sa pričešćem stavi u usta, usne se sklope kao kada se uzima hrana iz kašičice.

U izuzetnim slučajevima kada su u pitanju bolesnici na samrti, i kada je potrebno brzo pričešće, mogu izostati uobičajene pripreme, tj. ovi vernici ne poste pre pričešća, već ih sveštenik samo ispovedi i pričesti. Ovo se čini da bi se vernik pre smrti sjedinio sa Bogom. U ovakvim slučajevima sveštenik odnosi Svete darove u dom bolesnika i tamo ga pričešćuje.

Pričešće se može vršiti i u domu onih bolesnika koji nisu na samrti, ali su nepokretni, i ne mogu doći u crkvu. Tada to nije poslednje pričešće, već sveštenik pričešćuje bolesnika za zdravlje duše i tela.

Danas se vernici najčešće pričešćuju u toku četiri velika posta (Božićnog,Vaskršnjeg, Sv. ap. Petra i Pavla, Gospojinskog ), no preporučljivo je pričešćivati se što češće.

Izvor: 365srbija.com

Check Also

SUTRA JE VELIKI PRAZNIK – DUHOVI: Ovo URADITE obavezno kako biste u svoj dom doneli BLAGOSTANJE!

Duhovi ili Trojice su pokretni praznik, koji uvek pada u pedeseti dan od Vaskrsa. Posvećen …