AKO ŽELITE DA VAS ZAOBIĐU SVE NEVOLJE: Izgovorite OVE reči Svetom Vasiliju Ostroškom

Srpska pravoslavna crkva slavi danas Svetog Vasilija Ostroškog, čije se mošti čuvaju u manastiru Ostrog, u Crnoj Gori. Jedan je od najpoštovanijih naših svetaca, za čije ima se vezuju brojna čuda.

U ovu svetinju dolaze i pripadnici druge veroispovesti, kako bi se pomolili pred moštima Vasilija Ostroškog, tražeći spas i isceljenje od teških bolesti i nedaća.

Ukoliko želite da zamolite ovoga sveca za bilo kakvi pomoć, izgovorite ovu molitvu:

– Sveti Vasilije, veliki ugodniče Božiji, pomozi svima pa i meni. Veliki branitelju vere Pravoslavne, odbrani i nas koji tvoju Svetu veru držimo, i s nadom tebi pristupamo.

Sveti Vasilije, veliki ugodniče Božiji, pomozi svima pa i meni. Veliki branitelju vere Pravoslavne, odbrani i nas koji tvoju Svetu veru držimo, i s nadom tebi pristupamo. Veliki arhijereju Božiji, pomoli se Bogu Svedržitelju za sve ljude tvoje, pa na posletku i za mene nedostojnog i poslednjeg. Tvrdoški viteže i Ostroški podvižniče, spasavaj nas od beda vidljivih i nevidljivih. Zapalila te je Srpska zemlja kao večnu sveću pred prestolom Boga Živoga, pa nam sada osvetli puteve i razagnaj tugu. Molitvama i suzama zagrevao si hladnu pešteru Ostrošku, pa zagrej sada Božijim duhom i srca naša, da se spasemo i proslavimo Boga svevišnjega i tebe Sveca Božijega. Sa svih strana sveta priticali su ćivotu tvome bolni i nevoljni, i ti si im pomagao: demone odgonio, veze đavolje raskidao, i zdravlje duševno i telesno ljudima darivao. Tako i sada pomozi, krštenim i nekrštenim, kao i uvek, svima pa i meni. Izmiritelj si bio zavađene braće, izmiri i sada sve zavađene, zbratimi razbraćene, oveseli tužne, ukroti samovoljne, isceli bolne. Sveti Vasilije Čudotvorče i Oče naš duhovni, čuj i usliši čeda tvoja duhovna u Hristu Isusu Gospodu našem.

Amin

Check Also

DANAS se opraštaju svi GRESI , slavimo velikog SVETITELJA: Izgovorite OVE reči i biće vam OPROŠTEN SVAKI GREH!

Pravoslavna crkva i njeni vernici 20. juna slave Svetomučenika Todota Ankirskog, koji je potajno činio …