NAPADNUTA SRPSKA ŠKOLA: Pokušano podmetanje požara!

Nepoznate osobe obile su noćas školu, izdvojeno odeljenje Osnovne škole “Desanka Maksimović”, u naselju Bosce u opštini Кosovska Кamenica i pokušale da izazovu požar uz pomoć plinske boce, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Meštane sela je uznemirila ova vest, a policija i vatrogasci izašli su na lice mesta da izvrše uviđaj.

“Ovaj napad na srpsku obrazovnu instituciju dolazi u trenutku prenaglašenih tenzija u srpskim sredinama na КiM i udara na naše najmlađe što jasno ukazuje da nasilnicima ništa nije sveto i ne biraju sredstva da srpskom narodu na najstrašniji način ukažu da im je bezbednost ugrožena”, ističe se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Dodaje se da je zabranjavajuće što albanski političari ne koriste jezik mira i tolerancije, već svojim izjavama od Srba prave legitimne mete, što huliganima daje podstrek za napade.

Napad na školu je prijavljen policiji i Кancelarija za Кosovo i Metohiju očekuje da izgrednici budu otkriveni i sankcionisani.

Izvor: alo.rs

Check Also

“Na trenutak nam je ZASTAO DAH” Trojica planinara tokom potrage za Milanom iz Niša naišli na MISTERIOZNE TRAGOVE – Otkrili šta su zatekli u NEPRISTUPAČNOM delu planine

Potraga za Milanom Đorđevićem (41) iz Niša traje i dalje na Suvoj planini, u delu …