SNAŽNO NEVREME OPET STIŽE U SRBIJU: Prvi na udaru je OVAJ DEO ZEMLJE, ovo je KRETANJE opasne OLUJE

Nastavlja se vrelo vreme, ali sve više nam se bliži i jače zahlađenje, uz promenu vremena i olujne nepogode

Meteorolozi iz Weather2Umbrella izdali su upozorenje na Fejsbuk stranici na veoma opasne olujne i grmljavinske nepogode!

Objašnjavajući šta će nam se dešavati u nastavku dana iznad glava, navode da će se preko severne Evrope premeštati ciklon, a u sklopu njega i veoma izražen hladni front.

– Ovaj hladni front već uveliko uslovljava razorne oluje na potezu od Alpa, Švajcarske i severne Italije, preko Slovenije, Hrvatske i Austrije do Mađarske. On će i danas ovim predelima donositi razorne oluje, a ovaj sistem premeštaće se dalje prema istoku i prema Panonskoj niziji. U toku večeri prve predfrontalne nestabilnosti već se očekuju na severu Srbije i to prvo u Bačkoj i Sremu, uz mogućnost grmljavinskih oluja – navodi se u njihovom upozorenju.

Objašnjavajući šta će nam se dešavati u nastavku dana iznad glava, navode da će se preko severne Evrope premeštati ciklon, a u sklopu njega i veoma izražen hladni front.

Prema istim informacijama, taj hladni front doneće jače zahlađenje, pad tenperature i za 10 do 15 stepeni, uz skretanje vetra na jak severozapadni, po prodoru hladnog fronta i uz olujne udare.

– Na žalost, ponegde se očekuju i jake grmljavinske oluje sa gradom i orkanskim vetrom, uz veoma obilne pljuskove i jake grmove – navode u Weather2Umbrella i nastavljaju:

– Na samom kraju dana, tokom večeri i noći najveća opasnost od vrlo opasnoh grmljavinskih oluja i nepogda očekuje se na severu Vojvodine, pre svega u Bačkoj, na severu Banata i na severu i zapadu Srema. Osveženje, uz pojavu oluja na severu Šumadije i u Beogradu očekuje se u sredu ujutro i tokom prepodneva, a u sredu tokom dana i u ostalim predelima – precizirali su njihovi meteorolozi.

Zbog očekivanih grmljavinskih oluja treba biti vrlo oprezan i izbegavati kritična mesta, kao i mesta na otvorenom, a veliki oprez u tim trenucima biće neophodan i u saobraćaju, zaključuju uz iz Weather2Umbrella.

Kako su dodali, sutra će maksimalne temperature biti od 22 do 25 stepeni u severnim i zapadnim predelima Srbije, od 25 do 29 u centralnim predelima i od 30 do 34 na jugu, jugoistoku i istoku Srbije, dok se u Beogradu očekuje do 24.

Izvor: srbijadanas.rs

Check Also

Vraća se obavezni vojni rok – ali neće svi morati da idu: Teško može da se izbegne, ali postoji čak 7 opcija

Obavezni vojni rok od 90 dana Vest o ponovnom uvođenju obaveznog vojnog roka odjeknula je …