NOVA POMOĆ DRŽAVE: Građanima po 5.000 dinara, evo kako da se PRIJAVITE

Prijava građana za novih 100.000 turističkih vaučera od 5.000 dinara kreće od sledećeg utorka, 30. maja, najavio je ministar turizma i omladine Husein Memić.

– Usled dosad najvećeg interesovanja građana za subvencionisani vid odmora u našoj zemlji, Vlada Srbije je obezbedila 500 miliona dinara za novu seriju vaučera – rekao je Memić, i istakao da će vaučeri biti podeljeni pod istim uslovima kao i na početku godine, kada je u rekordnom roku podeljeno svih 100.000. On je napomenuo da građani koji su u 2023. godini već dobili vaučer ne mogu da podnose prijave za nove.

Memić je pozvao građane da, pored Sokobanje, Vrnjačke Banje i Zlatibora, koje su tradicionalno najtraženije destinacije, svoj odmor provedu u oko 4.200 ugostiteljskih objekata širom zemlje, što je rekordan broj ugostitelja u sistemu vaučera do sada.

– Vaučeri su više nego bilo koja druga mera države doprineli razvoju domaćeg turizma – ocenio je ministar i dodao da je od 2015. godine, od kada je ovaj sistem uveden, do 2022. godine broj domaćih turista povećan sa 1,3 miliona na više od dva miliona.

Izvor: alo.rs

Check Also

Vraća se obavezni vojni rok – ali neće svi morati da idu: Teško može da se izbegne, ali postoji čak 7 opcija

Obavezni vojni rok od 90 dana Vest o ponovnom uvođenju obaveznog vojnog roka odjeknula je …