Počela sednica Odbora za prava deteta u Skupštini Srbije! U radu učestvuje osam ministarstava – fokus nasilje koje uključuje decu!

U Skupštini Srbije danas je počela sednica Odbora za prava deteta, na kojoj učestvuje osam ministarstava Vlade Srbije. Na sednici je naglasak stavljen na prevenciju i suzbijanje nasilja koje uključuje decu, a ministri će izvestiti narodne poslanike o aktivnostima svojih resora na ovom polju.

Predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić otvorila je sednicu, istakavši značaj zajedničkog rada svih institucija i relevantnih aktera u borbi protiv nasilja među mladima.

„Sprečavanje svakog oblika nasilja koje uključuje decu jedan je od najvažnijih zadataka koji su pred nama. Osnivanje platforme Čuvam te jedna je od važnih stvari koje je Srbija uradila na tom polju. Danas ćemo čuti od svih organa u izvršnoj vlasti izveštaj o radu platforme. Incident koji se dogodio u Subotici pre nekoliko dana pokazuje koliko je važno da svi budemo uključeni i da i dalje, bez prestanka, radimo na ovome“, rekla je Brnabić.

Foto: Tanja Andric

 

Rezultate dosadašnjeg rada platforme “Čuvam te”predstavio je direktor Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu Mihailo Jovanović. Nakon izveštaja i analize, biće otvorena diskusija sa narodnim poslanicima radi koordinacije daljih aktivnosti.

Tokom sednice, Igor Jurić, predstavnik Centra za nestalu i zlostavljanu decu, predstaviće program “Uključi se”, koji je usmeren na podršku i prevenciju u zajednici.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

 

Cilj ovog programa je aktivnije uključivanje svih društvenih aktera u borbu protiv vršnjačkog nasilja. Zaključeno je da će se kroz saradnju i konkretne mere institucije fokusirati na unapređenje sistema zaštite dece, uz naglasak na prevenciju nasilja i edukaciju mladih.


"Barbi jugo" hara ulicama! Vozi ga prelepa Jelena, a evo kako je sasvim slučajno postala atrakcija (FOTO)

Društvo

Ukoliko na ulicama vidite “Barbi juga” znajte da je u njemu prelepa Jelena Despotović (27) iz Trstenika koja živi svoj san. Svoju ljubav prema automobilima gaji od ranije, punto joj je bio omiljeni ali ga je jugo zamenio. Kako za naš portal ističe Jelena, sada ima dve ljubavi!

sledeća vest




Informer

Check Also

Malo ko zna trik sa sirovim krompirom: Čisti, uklanja rđu, a odličan je i za kosu

Ovaj trik morate znati Jedenje sirovog krompira nije dobra ideja i može na kraju imati …