VUČIĆ PROGNOZIRAO REZULTAT UTAKMICE CRVENA ZVEZDA – MONAKO: Do januara završavam fakultet za košarkaškog trenera i posvećujem se deci od 10 do 12 godina


Vesti

Politika

Sreću Zvezdi protiv Monaka poželeo Vučić, prognozirao rezultat i otkrio ulaganja u sport

Pohvalio košarkašku reprezentaciju Srbije i izrazio nadu u napredak fudbalskih klubova

Vučić izrazio nezadovoljstvo trošenjem novca na sportske klubove i pozvao na ozbiljne reforme

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poželeo je Crvenoj Zvezdi sreću u sutrašnjoj utakmici protiv Monaka, a prognozirao je da će rezultat biti 2:2.

.Foto: Vladimir Šporčić / Tanjug

.

“Ali nije to baš iskreno prognoza, ali ako ste rekli hrabro, onda neka ostane 2-2”, rekao je Vučić u emisiji na RTS gde je govorio između ostalog i o ulaganjima u sport.

Poželeo je sreću sutra igračima Crnve zvezde protiv Monaka.

“Partizan je doneo veliki promene, vidim brojna zvučna imena. Dali smo im pare pre tri dana, da mogu da opet igraju u Evropi, ali je to sumanuto to što mi radimo…Nije problem što viču Vučiću…, bez veze i to što dajemo, što bacamo pare ogromne. Oni moraju da izvrše ozbiljne reforme. Moraju rashodi da se spuste, ne 10 nego 50 odsto”, rekao je Vučić.

U košarci postižu dobre rezultate i Partizan i Zvezda

On je dodao da je i jednom i drugom klubu u košarci dato po milion i po evra pre neki dan.

“U košarci postižu dobre rezultate i Partizan i Zvezda, ovo sa fubalskim klubom Partizan mi je žao što je vrlo loše stanje, ali to mora da se promeni. Verujem da hoće, vidim da je Rasim sa mnogo energije krenuo u to i nadam se da hoće, ali mora da razume da mora da budu temeljnije promene od onih koji je najavio iako je to izuzetno teško”, rekao je Vučić.

Što se tiče reprezentacije, oni imaju važne utakmice 15. i 18. novembra u Švajcarskoj, u Cirihu i u Leskovcu opet, samo će sad teren biti idealan, rekao je Vučić.

“Želim im svoju sreću, koliko ja razumem, i Dušan Vlahović se odazvao pozivu ili će se odazvati pozivu i Ivan Ilić, i Gudelj, i Mladenović, svi naši igrači koji nisu bili, tako da ćemo kompletni da igramo”, rekao je Vučić.

Nadam se da Zvezda može još da napreduje

Rekao je i da je srećan što će Svetislav Pešić ostati selektor košarkaške reprezentacije.

“Ono jedino gde stvarno možemo da budemo zadovoljni, to je košarkaška reprezentacija Srbije, koja je zaslužila zlatnu medalju na olimpijskim igrama. Ne bronzanu, nego zlatnu. I to iskreno mislim ne kao navijač. Pošto su nam ukrali zlatnu medalju, ponosni smo na naše momke. Imamo dobru Zvezdu i Partizanu u košarci. Fudbal da popravimo. Nadam se da Zvezda može još da napreduje u fudbalu, da Partizan može sve da promeni i da se obnovi”, rekao je Vučić.

On je rekao i da misli da će do januara da završi fakultet za košarkaškog trenera i da će onda imati više vremena tokom letnjih meseci da nešto nauči decu od 10 do 12 godina.


Blic

Check Also

PANIKA U SRBIJI ZBOG ZAUŠKI Zabeleženi slučajevi kod dece u Beogradu i Novom Sadu, lekari upozoravaju: “Vakcina je jedini spas, mogu da se jave ozbiljni problemi!” (VIDEO)

Vesti Društvo Panika u Srbiji zbog zauški: Zabeleženi slučajevi kod dece u Beogradu i Novom …