Vučić najavio REKONSTRUKCIJU VLADE između marta i juna: Izbori 2026. ili 2027. premijer Miloš Vučević imaće njegovu punu podršku


Vesti

Politika

Rekonstrukcija vlade uskoro: Vučić podržava premijera Miloša Vučevića

Predsednik smatra da će opozicija proći mnogo lošije na izborima nego ranije

Podržava premijera Miloša Vučevića i naglašava potrebu za analizom rada na svim nivoima vlasti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da očekuje da bi rekonstrukcija vlade mogla da bude sprovedena između marta i juna iduće godine i naglasio da će premijer Miloš Vučević imati njegovu punu podršku.

Zgrada Vlade SrbijeFoto: Mitar Mitrović / RAS Srbija

Zgrada Vlade Srbije

“Znate, imate neke ljude koji su umislili da tu mogu da budu i da obavljaju više stvari za sebe, a ne za građane i društvo u celini. Ljude koji misle da su nesmenjivi, ljude koji misle da mogu sve”, rekao je Vučić na RTS, kao i da bi izbori mogli da budu u decembru 2026. ili na proleće 2027.

Prema njegovim rečima, analiza rada mora da se uradi i po gradovima i opštinama, na pokrajinskom i republičkom nivou. To je, kako kaže, uvek dobro.

Niko nas neće zaustaviti

“Dobro je da dođe i neka nova krv”, kazao je on i naglasio da će premijer Vučević imati njegovu podršku.

Na temu izbora, rekao je će oni biti održani u decembru 2026. ili na proleće 2027. godine i ocenio da će opozicija proći mnogo lošije nego ranije.

“Želim da kažem da ćemo da nastavimo da gradimo i radimo. Niko nas neće zaustaviti. Izbori će biti, i to možemo da razgovaramo sa predstavnicima opozicionih partija, kad god hoće, ili u decembru 2026. ili na proleće 2027”, rekao je Vučić.

Na konstataciju da opozicija izbore traži sada, predsednik se složio da je tako ali je dodao da ipak “mole Boga da ih ne dobiju”.

Na pitanje da li to znači da ne razmišlja uopšte o vanrednim izborima predsednik kaže – ne.

“Ne interesuje me to, osim ako baš budu insistirali, onda mogu i da ih dobiju. Ali će, odmah da vam kažem, kao što sam vam to rekao i za beogradske izbore, proći mnogo lošije nego što su prošli na prethodnim”, rekao je on.


Blic

Check Also

ŽIKA JAKŠIĆ PRVI PUT O ZDRAVSTVENOM STANJU SAŠE POPOVIĆA: “Nije klonuo duhom, ide na bolje, to je najvažnije”

Zabava Žika Jakšić prvi put o zdravstvenom stanju Saše Popovića: “Nije klonuo duhom” Milica Milojević …