POBEDI ZNANJE Drugog dana Sajma obrazovanja predstavljeni primeri dobre prakse u osnovnim školama


Vesti

Društvo

POBEDI ZNANJE Drugog dana Sajma obrazovanja predstavljeni primeri dobre prakse u osnovnim školama

U okviru „Sajma obrazovanja i nastavnih sredstava“ na štandu Ministarstva prosvete, čiji je slogan slogan „Pobedi znanjem“, danas su predstavljeni primeri dobre prakse u osnovnim školama, kao i različite aktivnosti koje zajednički realizuju nastavnici i učenici.

.Foto: Daniela Marinković / Promo

.

OŠ „Dositej Obradović“ iz Omoljice predstavila je rad Saobraćajne sekcije i projekat „Šta znaš o saobraćaju“. Učenici te škole izveli su i predstavu „Iz Ja-grada u Ti-grad“ i kroz projekat „Sport u školi“ ukazali na značaj fizičke aktivnosti. OŠ „Sveti Sava“ iz Niša, koja je uključena u projekat „Škole 21. vek“ prezentovala je rad svoje Meteorološke stanice.

.

Foto: Daniela Marinković / Promo

.

Predstavnici OŠ „Ljubica Jovanović Radosavljević“ iz Podvrške u popodnevnim časovima prikazaće zajedničke aktivnosti sa OŠ „Hajduk Veljko“ iz Korbova, koje su realizovali u okviru Svetskog dana nauke. Učenici i nastavnici OŠ „Karađorđe“ iz Beograda javnosti predstaviće rad različitih sekcija, kao što su likovna, informatička, preduzetnička i dramska.

.

Foto: Daniela Marinković / Promo

.

Tokom popodneva od 15.00 do 18.00 časova učenici i nastavnici Prve osnovne škole iz Valjeva pokazaće, između ostalog, kako se razvijaju demokratske kompetencije i prikazati talente učenika kroz dramsko scenski prikaz. Kviz takmičenje organizovaće OŠ „Laza K. Lazarević“ iz Šapca, a OŠ „Emilija Ostojić iz Požege“ predstaviće projekat „U zdravom telu zdrav duh“.

Sajam obrazovanja i nastavnih sredstava održava se do 27. oktobra 2024. godine.


Blic

Check Also

Dnevni horoskop za 22. oktobar 2024: Ovan primećuje da nešto nije u redu s partnerom, Ribe se osamljuju

Dnevni horoskop za 22. oktobar 2024: Ovan primećuje da nešto nije u redu s partnerom, …