Ova žena je preporodila Dom zdravlja Voždovac! Čudo neviđeno: Neke ambulante nećete ni prepoznati, pogledajte fotografije “pre” i “posle”!

Opština Voždovac je jedan od najvećih opština u Beogradu, ono što je privuklo pžanju svima koji žive u njoj jeste ulaganje u Dom zdravlja “Voždovac”, ali i u njegove stanice i ambulante koje su skoro u svakom gradskom i prigradskom naselju na pomenutoj opštini.

Pre sedam godina, 2017. godine, na mesto v.d. direktor Doma zdravlja “Voždovac” postavljena je dr Nevenka Veličković.

Čini se da od te godine ova žena nije stala i konstantno radi na poboljšanju uslova u Domu zdravlja, prvenstveno za njihove korisnike, ali i za zdravstvene radnike koji u njemu rade.

Za one koji ne znaju Dom Zdravlja “Voždovac”, pored centralne zgrade u Ustaničkoj ima još 22 objekta u kojima decenijama nije ulagano ništa. 

Pa je tako u Prnjavoru (Ripanj) izgrađena nova ambulanta, ali i u Jajincima. urađena je kompletna rekonstrukcija ambulante u ulici Vojvode Stepe 226, u čiju je rekonstrukciju uloženo oko 15 miliona dinara otvorena za više od 10.000 pacijenata.  U ambulanti Šumice je kompletno urađena fasada, sanacija krova i stolarija, dok je u centralnom objektu renovirano specijalističke službe za konsultativnu delatnost i to: interno i odeljenje oftamologije, služba laboratorije, odeljenje fizikalne medicine i rehabilitacije za psihofizičkom pripremom za trudnice.

Ovih dana na društevnoj mreži pojavile su se fotografije i oduševljeni komentari korisnika Doma zdravlja “Voždovac”

Foto: Printscreen društvene mreže

 

Dr Nevenka Veličković kaže da neće ostati na tome u planu je readaptacija zdravstvene stanice u Belom Potoku, za koju je Opština Voždovac uradila projekat, očekuje se readaptacija prostorija koje je Opština ustupila Doma zdravlja na korišćenje.

“Grad Beograd posredstvom Sekretarijata za zdravstvo iz budžeta je izdvojio 17 miliona dinara za građevinske radove na zdravstvenim stanicama opštine Voždovac tokom 2019. godine i to oko 10 miliona dinara je izdvojeno za izradu projekta rekonstrukcije fasade, sanaciju krova i mokrog čvora u zdravstvenoj stanici „Šumice“, oko četiri miliona za sanaciju krova objekta u Ustaničkoj…” objasnila je Dr Veličković koja je inače, uvela praksu “otvorenh vrata” za pacijente i zaposlene, koji mogu da iznesu svoje sugestije, primedbe, predloge što je dodatno olakšalo ostvarivanje ciljeva u poboljšanju uslova.

Foto: foto: printscreen Srbija realno

 

 

Prema njenim rečima Dom zdravlja „Voždovac“ se transformisao i danas je značajno unapređen  kroz nabavku savremene medicinske opreme, što je doprinelo sveobuhvatnoj dijagnostici, lečenju i terapiji pacijenata.

Pa se tako može pohvaliti novim aparatima:

Digitalni rendgen aparat, aparat poslednje generacije “Visaris Vision” V, koji je značajno unapredio rad rendgen dijagnostike i omogućio brže, bezbednije i efikasnije pružanje usluga našim korisnicima.  ARK (Autorefraktokeratometar), visokosofisticirani aparat poslednje generacije, za objektivno određivanje vidne oštrine i pupilarne distance sa velikom preciznošću. 

Foto: Privatna arhiva

 

 

Ultrazvučni aparat “Versana Essential”, nabavljen i stavljen na raspolaganje korisnicima Ogranka Ripanj, u cilju unapređenja dostupnosti dijagnostičkih usluga stanovnicima ruralnog područja opštine Voždovac. Hematološki brojač nove generacije “Cell Dyn Emerald 18” proizvođača Abbott, dva hematološka analizatora DxH 500 proizvođača Beckman Coulter i automatski koagulometar Siemens BCS, čime je značajno poboljšan kvalitet usluga laboratorijske dijagnostike.

foto: printscreen Srbija realno

 

 

Rad Službe za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju je unapređen nabavkom novih aparata tipa “TENS 2“ i tipa “EKO MEDICO-VII“ za terapiju interferentnim strujama i vakuumom. Iz sopstvenih sredstava nabavljena su dva putnička automobila “Dacia Sandero“. 

Sredstvima iz budžeta grada koja su opredeljena za primarnu zdravstvenu zaštitu kupljena su dva nova dostavna vozila marke “Fiat“. Javnu nabavku sproveo je DZ “Voždovac“. Novi automobili će doprineti boljem i kvalitenijem pružanju usluga, ali i zaposlenima će se značajno olakšati terenski rad.

U Službi za stomatološku zdravstvenu zaštitu je nabavljen aparat fiziodispenzer najnovije generacije koji se koristi u hirurgiji pri izvođenju oralno-hirurških intervencija. Ovaj aparat poseduje sistem za konstantno vodeno hlađenje koji naš rad čini bezbedanim i komfornim. Za potrebe Službe za zdravstvenu zaštitu žena kupljena je nova abdominalna sonda.

foto: printscreen Srbija Realno

 

nekad i sada

Takođe su obnovljeni instrumenti koji se koriste u svakodnevnom radu u svim službama Doma zdravlja. Ogranak “Ripanj – centar” – postavljen je novi EKG aparat u sobi za intervencije. Kako bi zadovoljili visoke standarde bezbednosti pacijenata i osoblja zamenjene su obloge na svim ginekološkim stolovima i otomanima u Službi za zdravstvenu zaštitu žena.

Novi ultrazvučni aparat u Službi za zdravstvenu zaštitu žena, kao i druga značajna medicinska oprema koja je bila neophodna.

Foto: Privatna arhiva

 

U okviru centralnog objekta Doma zdravlja “Voždovac“ u Ustaničkoj 16 rekonstruisana je  prostorija Službe za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju. Ova vest je najviše obradovala voždovačke pacijente, s obzirom da su zdravstvene usluge iz oblasti fizikalne medicine i rehabilitacije više od dve decenije pružane u neadekvatnim uslovima, kako za korisnike, tako i za same zdravstvene radnike.

Foto: Privatna arhiva

 

Takođe, zamenjeni venecijaneri u Službi za zdravstvenu zaštitu predškolske dece (ordinacije i čekaonice za preventivu i kurativu, izolacija i soba za intervencije), novi venecijaneri i za Službu zdravstvene zaštite školske dece, postavljeni su u zdravstvenoj stanici „Šumice“ – odeljenje stomatologije.

Nakon 36 godina zamenjene su podne obloge u službi za laboratorijsku dijagnostiku.

 


>

Privatna arhiva

Privatna arhiva




Informer

Check Also

"ZOVE ĆENTA I TRAŽI VESNU ZMIJANAC, POSLE 10 MINUTA UPADAJU MOMCI S UTOKAMA…" Ispovest najplaćenijeg pevača o kriminalnim scenama

Rade Lacković je svoju karijeru započeo osamdesetih godina pevajući po malih seoskim lokalima u Mačvi, …