“OBJAVIĆEMO IM RAT!” Dramatičan prekid programa na severnokorejskoj televiziji: Ako pronađemo još jedan, uslediće TRENUTNI NAPAD


Vesti

Svet

Dramatično upozorenje Severne Koreje: “Ako nađemo još jedan dron iz Seula, objavićemo rat”

Severna Koreja tvrdi da je pronašla ostatke južnokorejske vojne bespilotne letelice

Pjongjang preti objavom rata u slučaju daljih kršenja teritorijalnog suvereniteta

Severna Koreja tvrdi da je pronašla ostatke južnokorejske vojne bespilotne letelice, javlja “Njuzvik”.

Severna Koreja, Lansiranje, Hvasong 15Foto: Tanjug/AP

Severna Koreja, Lansiranje, Hvasong 15

Pri dramatičnom televizijskom obraćanju u Pjongjangu tvrde da će sledeće kršenje njenog teritorijalnog suvereniteta rezultirati objavom rata. Podsećamo, napetosti su poslednjih dana doživele vrhunac na Dalekom istoku, a progresivno se situacija komplikuje od maja kada je Severna Koreja počela sa lansiranjem balona punih smeća na južnokorejske gradove što je navelo Seul da odgovori ponovnim pokretanjem propagandnog emitovanja preko zvučnika u demilitarizovanoj zoni.

Blic preporučuje

Ove nedelje je Severna Koreja optužila Južnu Koreju za lansiranje dronova iznad Pjongjanga u tri navrata ovog meseca i zapretila da će odgovoriti silom ako se to ponovi.

Severnokorejska državna novinska agencija KCNA objavila je prekidom emitovanja redovnog programa u subotu da je srušena južnokorejska vojna bespilotna letelica sletela na teritoriju Severne Koreje, izvestio je Rojters.

Južnokorejski poslanik Ju Jong-veon rekao je Rojtersu da dronovi na fotografijama Pjongjanga izgledaju kao dronovi za nadzor koje je napravio Sungvo Inžinjering i isporučio južnokorejskoj vojsci 2023. godine.

KCNA je rekla u svom programu da ako se otkrije i ponovo potvrdi bilo kakva “povreda kopna, vazduha i voda DNRK-a (Severne Koreje) vojnim sredstvima Južne Koreje, to će se smatrati ozbiljnom vojnom provokacijom protiv suvereniteta DNRK-a.”

-To znači objava rata i trenutni napad – emitovano je na televiziji Severne Koreje.

Iz “Njuzvika” su kontaktirali za komentar južnokorejsko ministarstvo obrane koje je reklo da “jednostrane tvrdnje Pjongjanga niti su vredne provere, niti zaslužuju odgovor“, prenosi i Rojters.

Seul tvrdi da bi svaki komentar na tvrdnje Pjongjanga značilo upuštanje u političku smicalicu.

Podsećamo, ranije ovog meseca severnokorejski vođa Kim Džong Un ponovo je upozorio da bi mogao da upotrebi nuklearno oružje u potencijalnim sukobima sa Južnom Korejom i Sjedinjenim Američkim Državama koje je optužio za jačanje vojne saradnje. Kako su izvestili i brojni svetski mediji, severnokorejska vojska se ove nedelje i fizički uključila u rat u Ukrajini šaljući svoje vojnike na front.

(Jutarnji.hr)


Blic

Check Also

"ZOVE ĆENTA I TRAŽI VESNU ZMIJANAC, POSLE 10 MINUTA UPADAJU MOMCI S UTOKAMA…" Ispovest najplaćenijeg pevača o kriminalnim scenama

Rade Lacković je svoju karijeru započeo osamdesetih godina pevajući po malih seoskim lokalima u Mačvi, …