“ZAMOLIO SAM DA PRENESE SRDAČNE POZDRAVE SI ĐINPINGU” Vučić sa članicom Komunističke partije Kine Li Sijaosin o unapređenju odlične saradnje dve zemlje


Vesti

Politika

Vučić sa članicom Komunističke partije Kine Li Sijaosin o unapređenju odlične saradnje dve zemlje

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić imao odličan sastanak sa članom Centralnog komiteta Komunističke partije Kine Li Sijaosin

Razgovarano o ekonomskoj saradnji, realizaciji brojnih kapitalnih projekata i investicionoj saradnji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je imao odličan sastanak sa članom Centralnog komiteta Komunističke partije Kine i direktorkom Kancelarije Državne komisije za reformu javnog sektora Li Sijaosin, sa kojom je razgovarao o svim temama od obostranog interesa u cilju unapređenja odlične saradnje Srbije i Kine u svim oblastima.

.Foto: Instagram / screenshot

.

Istakao sam da je Republika Srbija izuzetno ponosna na izvanredne odnose, čelično prijateljstvo, izuzetno kvalitetan i intenzivan politički dijalog na svim nivoima, kao i na sveukupnu saradnju sa NR Kinom koju konstantno produbljujemo zajedničkim projektima – naveo je Vučić na svom Instagram nalogu buducnostsrbijeav.

Blic preporučuje

Dodao je da je razgovarano o ekonomskoj saradnji Srbije i Kine koja se dinamično razvija kroz realizaciju brojnih kapitalnih projekata u oblasti drumske i železničke infrastrukture i energetike, a koja je praćena sve intenzivnijom investicionom saradnjom, naročito u oblasti rudarstva, crne i obojene metalurgije i auto-industrije.

“Srbija zahvalna na principijelnoj poziciji Kine u vezi sa KiM”

Predsednik Srbije je takođe naglasio značaj istorijske posete predsednika NR Kine Si Đinpinga i zadovoljstvo što je, posle skoro osam godina, imao priliku da ga ponovo ugosti u Srbiji.

Zamolio sam gospođu Sijaosin da predsedniku Si Đinpingu, osvedočenom prijatelju srpskog naroda, prenese srdačne pozdrave. Srbija je izuzetno zahvalna na principijelnoj poziciji Narodne Republike Kine po pitanju Kosova i Metohije, kao i na doslednoj podršci očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Republike Srbije, što je pitanje od najvišeg nacionalnog značaja za našu zemlju i narod – istakao je Vučić.

Predsednik Srbije je dodao da je od velikog značaja za Srbiju i podrška prijateljske Kine i naš koordiniran nastup u međunarodnim organizacijama.

(Tanjug)


Blic

Check Also

Hitno upozorenje za sve Gmail korisnike: Proverite da li je Vaš nalog možda ugrožen!

Jedan od primera dolazi od konsultanta za IT rešenja, Sema Mitrovića, koji je nedavno gotovo …