KO JE TREĆI ATENTATOR NA TRAMPA? Vem Miler koji juče planirao napad na predsedničkog kanditata pušten uz kauciju

Kod Milera, koji je navodno planirao da ubije Trampa, pronađeno je oružje, a iz pritvora je pušten iste večeri, saopštila je kancelarija šerifa.

Privedeni Miler je iz Las Vegasa, a kod njega su pronađeni puška, pištolj pun municije, a pronađen je i pun šaržer u vozilu.

Prema navodima policije, nije postojala opasnost po Trampa i učesnike skupa. Mediji navode da je Miler pušten uz kauciju od 5.000 dolara i da mu je zakazano saslušanje pred sudom 2. januara.

Ko je Miler?

Miler, prema navodima izvora, ima dugu istoriju manjih sukoba sa zakonom, i navodno je član pokreta suverenih građana – pokreta krajnje desnice koji se oslanja na teorije zavere i veruje da vlade nemaju moć nad njima. FBI tu grupu naziva “anti-vladinim ekstremistima”, koji tvrde da, iako “prirodno borave u ovoj zemlji”, ostaju “odvojeni ili ‘suvereni’ od Sjedinjenih Država”.

Miler, registrovani republikanac, magistrirao je na UCLA i kandidovao se za državnu skupštinu Nevade 2022. godine, izvestio je Press-Enterprise.

Takođe se čini da je vlasnik CBD kompanije sa sedištem u Kaliforniji i podržava teorije zavere i agresivnu mizoginističku retoriku na mreži.

Imao lažnu propusnicu

Policajci su ga zaustavili na kontrolnom punktu u blizini skupa u crnom terencu pre nego što je Donald Tramp stigao.

Šerif okruga Riversajd Čed Bjanko rekao je na konferenciji za novinare u nedelju da su njegovi zamenici verovatno “zaustavili treći pokušaj ubistva”.

Međutim, savezni zvaničnik je rekao da u ovom trenutku nema naznaka da je u subotu bilo pokušaja atentata na Trampa.

Policija okruga Riversajd “uočila je da je unutrašnjost vozila u neredu i da ima lažne registarske tablice”.

Miler je kod sebe imao pasoše i vozačke dozvole na različita imena, njegovo vozilo je bilo neregistrovano, registarske tablice su bile lažne, a imao je lažne novinarske i VIP legitimacije, naveo je šerif.

Tajna služba i FBI istražuju incident.

Izvor: Srbija Danas

Check Also

Ova Srpkinja je prva priznala da je bila prostitutka! Isplivali svi detalji njenih usluga, prve pare zaradila sa 16

Mina Vrbaški, Foto: Instagram printscreen/minavrbaski Nekadašnja rijaliti učesnica Mina Vrbaški svojevremeno je celu javnost šokirala …