Galijašević otkrio zašto su KiM od tolike važnosti za Amerikance! Kosmet im je iz JEDNOG razloga mnogo bitniji od Albanije! (VIDEO)

“Amerika je od Kosova dobila organizovani kriminal, terorizam i poslušnost NATO paktu”, izjavio je stručnjak za bezbednost Dževad Galijašević za Informer tokom uključenja u “Otvoreni studio”.

Galijašević naglašava da je Srbija u opasnoj situaciji jer “ne znamo šta su pravi planovi Sjedinjenih Američkih Država za ovaj deo Evrope, pa i Kosovo”.

– Ne govorimo o geostrateškoj važnosti Kosova od 1999, već o onoj koja je tu oduvek. Kosovo treba Americi. Zbog njega Amerikanci još uvek uzimaju Albance kao partnere, a Srbe kao nekoga koga treba držati pod nadzorom. Naravno da oni koriste i ROSU i celu infrastrukturu Kosova. Organizovani kriminal, terorizam i poslušnost NATO-u. To je Amerika dobila od Kosova – poručio je bezbednjak.

On ukazuje na činjenicu da, nasuprot Albaniji u kojoj ima i pravoslavaca i katolika, na teritoriji takozvane države Kosovo predominantno žive muslimani.

– Za razliku od Albanije, ono ima muslimansku populaciju spremnu da se uključi u svaki američki rat. Kosovo je podložno manipulaciji po svakom pitanju – zaključio je Galijašević.

Šta je još govorio o američkom prisustvu na teritoriji Kosova i Metohije, ali i ostatka sveta, pogledajte u video-snimku:


 


Kurtijeva politika je etničko čišćenje, trebalo bi da se vratimo u institucije na severu Kosmeta! KFOR radi sve suprotno od onoga iz Rezolucije 1244! (VIDEO)

Live TV

Gosti “Info dana” bili su analitičar Srbislav Filipović, profesor dr Dragan Petrović sa Instituta za međunarodnu politiku i privredu i Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije. Oni su komentarisali aktuelnu situaciju na Kosovu i Metohiji, kao i najavljene mere Republike Srbije po tom pitanju.

sledeća vest




Informer

Check Also

MAJKA DANKE ILIĆ PROGOVORILA O POLIGRAFU Šok izjava: "Iako je dogovoreno sa policijom da se o tome ne govori, REĆU ĆU…"

Roditelji dvogodišnje Danke Ilić, koja je poslednji put viđena živa 26. marta u Banjskom polju …