Da li je Zelenski svestan šta je uradio?! Oficiri SAD šokirani, ovaj potez nema nikakvog smisla: Ništa ne razlikuje, zbunjen do kraja…

„Plan pobede“ predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog nema nikakvog smisla i u osnovi je kontradiktoran, izjavio je penzionisani američki potpukovnik Danijel Dejvis u emisiji na svom YouTube kanalu Deep Dive.

Ranije je Zelenski u intervjuu za ABC News izjavio da će svoj tzv. „plan pobede“ predstaviti saveznicima na sastanku u Ramštajnu danas, 12. oktobra. On je dodao da veruje kako će snabdevanje Ukrajine zapadnim oružjem doneti mir u odnosima sa Rusijom.

– Koji je smisao u tome? On kaže da neće biti nikakvih pregovora, a onda, samo minut kasnije, tvrdi da žele diplomatsko rešenje. Ali to su pregovori! – prokomentarisao je Dejvis.

Prema njegovim rečima, Zelenski je potpuno zbunjen političkim i diplomatskim pojmovima i ne razlikuje diplomatiju od sile.

– Diplomatija podrazumeva pregovore, gde dve strane vode dijalog i iznose svoje ponude. U njegovoj terminologiji, diplomatsko rešenje podrazumeva samo silu – dodao je Dejvis.

U septembru je Zelenski tokom susreta sa američkim predsednikom Džoom Bajdenom tražio dozvolu za korišćenje zapadnih dalekometnih raketa za udare na teritoriju Rusije, ali Bela kuća nije promenila stav u vezi sa tim.

Prema pisanju Politika, Bajden i njegovi savetnici nisu sigurni u “plan pobede” Zelenskog, iako je ukrajinski lider tvrdio da je tokom posete SAD-u učinio sve kako bi ojačao podršku Ukrajini.


Upala ruska vojska! Hitna objava ukrajinskih snaga, Putin će sada uzeti i sve ovo! Nakon Ugljedara, novi ključni grad uskoro pada!

KATASTROFA ZA ZELENSKOG

Ruske snage ušle su u predgrađe istočnoukrajinskog grada Torecka, saopštila je ukrajinska vojska kasno sinoć, manje od nedelju dana nakon pada Ugljedara.

sledeća vest




Informer

Check Also

Potpisan ugovor za izgradnju kompleksa železničke stanice na Novom Beogradu

Vrednost ugovora je 138 miliona evra, od čega će 70 miliona biti izdvojeno za izgradnju …