U Evropi vremenski haos, a Srbiju čeka preokret: Već sutra stiže temperaturni šok!

Snažan ciklon sa Atlantika donosi vrlo obilne padavine od jugozapada do severa Evrope, dok obilna kiša i olujni vetrovi pogađaju Portugaliju i delove britanskih ostrva, sneg veje na jugu Skandinavije.

Istovremeno, vazdušni pritisak je sve više nad Srbijom što predstavlja uvod u dužu stabilizaciju vremena, ističe meteorolog amater Đorđe Đurić.

Već drugog dana vikenda biće znatno više sunca uz toplije vreme i temperature od 20 do 24 stepena, ali uz hladno jutro i minimalne temperature od 3 do 9 stepeni.

Tokom sledeće sedmice, pod uticajem povišenog pritiska očekuje se stabilno i suvo vreme uz hladna i maglovita jutra i sunčane i umereno tople dane.

Prognoza RHMZ za naredne dane

Prema vremenskoj prognozi RHMZ, u Beogradu će danas posle podne biti pretežno sunčano, i duvaće slab do umeren severozapadni vetar.

Narednih sedam dana u Srbiji će biti hladno ujutru, a tokom dana pretežno sunčano uz malu do umerenu oblačnost. Dnevne temperature biće u granicama proseka za drugu dekadu oktobra.

Prolazno naoblačenje, tek ponegde sa slabom, kratkotrajnom kišom očekuje se u nedelju krajem dana i tokom noći ka ponedeljku, kao i u ponedeljak krajem dana i tokom noći ka utorku u severnim, zapadnim i centralnim predelima Srbije.


Danas do 22 stepena! Pogledajte prognozu za 12. oktobar, a evo šta nas čeka u narednim danima

Društvo

Danas će pre podne biti umereno oblačno vreme, ujutru po kotlinama i dolinama reka jugozapadne i južne Srbije mestimično sa maglom, posle podne pretežno sunčano, saopštio je Repuplički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

sledeća vest




Informer

Check Also

"Budala, tužiću je" Lepa Lukić ekskluzivno za Kurir poslala oštru poruku Karleuši! Pevačica negirala intiman odnos sa Bakom Prase: To je glupost i budalaština

U današnjem izdanju emisije “Stars Specijal”, voditelji emisije Goran Jovanović, Ivan Kleut, Milica Stanimirović i Ivan Gajić …