Dejan Dragijević (50) iz sela Zlot optužen je za monstruozan zločin, s obzirom na to da je 24. septembra podignuta optužnica za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić u Banjskom Polju, čije je ubistvo u policiji, a kasnije i pred tužilatvom, Dragijević opisao do detalja.

Optužnica se bazira upravo na tom priznanju, a prema rečima izvora Kurira, Dejan je tada izjavio da je telo devojčice ubacio u crni džak i sa deponije premestio u jednu napuštenu kuću u blizini svog rodnog mesta. 

dejan-dragijevic-foto-nemanja-nikolic.jpg
Nemanja Nikolić Dejan Dragijević

– Dragijević je u policiji odmah po hapšenju priznao delo, a kasnije je uz prisustvo advokata i pred tužilaštvom ponovio isto. On je tom prilikom i opisao u detalj kako je ubio devojčicu. Naime, kolima “fijat panda” bele boje, kojim je upravljao njegov kolega Srđan Janković (50), kako je rekao, udarili su devojčicu, nakon povratka sa radnog zadatka u Banjskom Polju. Videvši da još uvek daje znake života, Dragijević je snažno uhvatio za vrat i lišio je života, nakon čega su odlučili da se tela oslobode na obližnjoj deponiji – podseća izvor i dodaje da je Dragijević potom priznao da je 28. marta telo dvogodišnjeg deteta u crnom džaku odneo sa deponije u dvorište svoje kuće, kada je sve ispričao sada već pokojnom bratu Daliboru i ocu Radoslavu. A onda, kako piše, uz Daliborovu pomoć telo je sakrio u jednoj napuštenoj kući u blizini Zlota.

img20240404wa0250.jpg
Nemanja Nikolić Kuća Dragijevića u Zlotu

Od trenutka kada se više nije tragalo za devojčicom, već za njenim telom, pripadnici policije češljali su svaki ugao u okolini Bora, obišli su sve lokacije koje su osumnjičeni naveli kao moguće mesto gde je skriveno telo, a prema optužnici, pregledana je i pomenuta napuštena kuća, međutim ni traga od tela devojčice.

U nastavku onoga što je tužilac naveo dalje u optužnici, a na osnovu istrage, piše takođe da je nakon hapšenja Jankovića i Dragijevića, kojima su, podsetimo, lisice na ruke stavljene 4. aprila, telo devojčice iz pomenute napuštene kuće premestio Dejanov otac, Radoslav. 

whatsapp-image-20240405-at-11.22.55-am.jpg
Nemanja Nikolić Radoslav Dragijević

Stariji Dragijević je dva dana kasnije uhapšen zajedno sa drugim sinom Daliborom. Radoslav se od samog početka branio ćutanjem, a pre nego što je trebalo da bude saslušan, Dalibor je preminuo u policijskoj prostoriji u Boru, stoga, i ukoliko je nešto znao, odneo je sa sobom u grob. 

Radoslava Dragijevića inače, tužilaštvo ne može da tereti za neprijavljivanje sina i pomaganje sinu, ali ga terete za pomaganje Srđanu Jankoviću i neprijavljivanje krivičnog dela koje je on počinio, s obzirom na to da je njegov sin rekao da je nakon zločina sve ispričao ocu.

Podsetimo, u razgovoru za Kurir, Radoslav je istakao da ne zna ništa o tome što je Dejan naveo u prvobitnom priznanju koje je posle nekoliko meseci povukao, ali da bi voleo da poseti i vidi sina. Kako kaže, tu priliku bi iskoristio da ga pita šta je uopšte od svega toga istina u vezi male Danke. 

Takođe, i Dragijević i Janković su nekoliko meseci od hapšenja tražili da ih tužilac ponovo saslušana. Na drugom saslušanju obojica su negirala krivicu i tvrdila da Danku nikada u životu nisu videli.