Pamtićemo ga po zlatnom glasu – PREMINUO poznati muzičar, porodica devastirana zbog gubitka

Njegove pesme ostaće najbolja prezentacija fantastične karijere i života koji je vodio.

Kantri pevač Tomi Keš, mlađi brat legendarne muzičke ikone Džonija Keša, preminuo je u petak, dan nakon obeležavanja 21. godišnjice smrti svog brata. Tomi je imao 84 godine.

Vest o njegovoj smrti potvrdio je Muzej Džonija Keša u Nešvilu, Tenesi, u subotu putem Instagram posta.

– “Poznavao sam ga više od 50 godina. Tomi Keš je bio verni podržavalac Muzeja Džonija Keša i veoma voljen član naše proširene porodice, kao i visoko poštovan član muzičke industrije. Ovaj veliki čovek će duboko nedostajati svojim prijateljima i mnogobrojnim lojalnim fanovima širom sveta. Molim vas, držite Tommyjevu voljenu suprugu, Marcy, i njegovu porodicu u vašim molitvama”, napisao je osnivač i direktor muzeja, Bil Miler.

Tomi Keš je rođen u Dajesu, Arkanzas, 5. aprila 1940. godine, prenosi Bilbord. Verovatno inspirisan svojim starijim bratom, prijavio se u vojsku i postao radijski DJ u Oružanim snagama pre nego što je počeo da nastupa sa bendom Henk Vilijamsa Mlađeg. Njegov glas i izgled podsećali su na Džonija, kojeg je odao počast pesmom “Moj brat Džoni Keš” na svom albumu iz 2008. godine, “Sve do čega mi je stalo — Nijanse crnog”.

Karijera Tomija Keša nije uzela maha sve do 1965. godine, kada je potpisao svoj prvi ugovor o snimanju, nakon čega je tri godine kasnije izdao svoj debitantski album “Evo Tomija Keša”, prenosi Bilbord.

Postigao je još dva Top 10 hita na listi Hot Country Songs 1970. godine sa pesmama “Rise and Shine” i “One Song Away”, dodaje taj portal, navodeći da su se braća Keš ponovo udružila 1990. godine na pesmi “Guess Things Happen That Way”.

Smrt Tomija Keša dogodila se dan nakon 21. godišnjice smrti Džonija Keša, koji je preminuo 12. septembra 2003. godine od komplikacija dijabetesa. Imao je 71 godinu i bio je slomljen nakon smrti svoje supruge, Džun Karter Keš, ranije te godine.

Njihova ljubavna priča prikazana je u mnogo voljenom biografskom filmu iz 2005. godine, “Hod po ivici”, sa Hoakinom Finiksom i Ris Viterspun u glavnim ulogama.

Film takođe bolno prikazuje kako je tragična smrt njihovog starijeg brata Džeka Keša — sa kojim je Džoni bio veoma blizak — potresla porodicu nakon što je Džek nastradao u nesreći sa testerom 1944. godine.

Izvor: Srbijadanas.rs

Check Also

Ovo je grupa građana koja dobija 85.000 dinara! Novac ima ovih dana stiže na kućnu adresu

Više od 500 vaučera za kupovinu lekova i za rehabilitaciju obolelima od retkih bolesti i …