“Rekao mi je da neće još dugo i da mu je poslednje pred smrt” – Sloboda Mićalović ispunila želju velikoj legendi

Poznati reditelj Zdravko Šotra, sa karijerom dužom od pet decenija, poznat je po režiji kultnih filmova i serija, a posebno se ističe saradnja sa glumicom Slobodom Mićalović, koja je započela ulogom u filmu „Zona Zamfirova“ i nastavila se u serijama „Ranjeni orao“ i „Nepobedivo srce“. Sloboda Mićalović je jednom prilikom otkrila kako je pristala da glumi u “Nepobedivom srcu”

Poznati filmski reditelj Zdravko Šotra, čija karijera traje više od pet decenija, proslavio se režijom nekih od najvoljenijih filmskih i televizijskih dela u domaćoj kinematografiji. Tokom svoje bogate karijere, Šotra je sarađivao sa mnogim legendarnim glumcima i glumicama koje su postale ne samo ključni elementi njegovih dela već i njegove svojevrsne muze. Među njima, posebno se ističe Sloboda Mićalović.

Sloboda Mićalović je svoju prvu filmsku bioskopsku ulogu odigrala upravo u filmu Zdravka Šotre. Reč je, ni manje vi više, nego o “Zoni Zamfirovoj”, najgledanijem filmu u srpskoj istoriji, gde je Mićalovićeva odigrala ulogu Vaske, Zonine drugarice. Nakon ove uloge usledila je manja uloga i u njegovom sledećem filmu “Pljačka trećeg rajha”. Svoje najpoznatije saradnje ostvarili su kada je Mićalovićeva glumila u njegovim serijama “Ranjeni orao” i “Nepobedivo srce”, obe rađene po romanima Mir-jam.

Sloboda Mićalović se nedavno prisetila kako ju je Šotra ubedio da glumi u seriji “Nepobedivo srce” uprkos tome što je u tom trenutku bila na porodiljskom. Ona je ovu anegdotu ispričala prilikom promocije monografije: “Mojih 500 glumaca”.

– Kad sam se porodila, a deca imala između šest i deset meseci, Šotra me je nazvao i rekao da snima „Nepobedivo srce“. Rekla sam mu da sam na porodiljskom, a on meni: „Ali, srećo, neću ja još dugo, ovo je meni poslednje, nećeš me valjda odbiti“. I, šta ću, spakujem kofere i ostavim decu. U jednom trenutku smo imali snimajuće dane i u Parizu. I imala sam najboljeg vodiča na svetu, hodali smo šest sati po Parizu, bez pauze. Mene je bilo stid da kažem da ne mogu više. Kasnije sam se našla s koleginicom Tamarom Krcunović da mi pokaže Pariz iz drugog ugla. Vraćam se u hotel, zatičem hitnu pomoć, a Šotra je ljut što se ne odmaram, jer sutra snimam. I producenti mi kažu da se hitno izvinem Šotri što sam otišla da se prošetam od 19 do 22 sata. Odem kod njega i on mi kaže: „Ti si majka, moraš da se odmoriš“ – ispričala je Mićalović, a preno 24sedam.

Uvek veruje u mlade glumce
– Svi Šotrini filmovi i serije uvek su bili uspešni, tako da ne mogu da izdvojim jedan projekat koji sam s njim radila da je poseban. Svaki je bio poseban i dragocen, ali to neko druženje na setu, učenje od njega, ljubav koju on daje glumcima i poverenje da ti apsolutno u tom trenutku možeš da daš najbolje od sebe zaista je retkost. Ono što njega karakteriše kao reditelja je hrabrost jer je često mladim, neafirmisanim i nedovojno dokazanim glumcima davao glavne i bitne uloge. Verovao je u njih i imao je uvek dobar osećaj za to – rekla je sloboda za Republiku.

Izvor: Srbijadanas.rs

Check Also

Era Ojdanić krije 43 godine mlađu ribu zbog ovog čoveka! Tvrdi da mogu biti INTIMNI, pa otkrio sve o njemu

Sve je šokirao kada je otkrio i zašto ne želi da je eksponira javno. Folker …