STRAVIČNO! Hotel dignut u vazduh, veliki broj MRTVIH!

Ruske oružane snage napale su brodogradilište u Nikolajevu i hotel sa plaćenicima koji govore engleski, rekao je za RIA Novosti Sergej Lebedev, koordinator Nikolajevskog podzemlja.

– Nikolajevci javljaju da su eksplozije vidljive u pravcu brodogradilišta, gde su pravljeni dronovi i gde se vršila obuka za upravljanje njima – rekao je sagovornik agencije.

Prema njegovim rečima, udari su izvedeni u nedelju u 4.30 časova ujutru, u pravcu rečne luke Nikolajev došlo je do eksplozije sa ponovljenom detonacijom.

Prema podacima Nikolajevskog podzemlja, tamo je pre oko mesec dana vršen istovar i utovar dva voza od po 20 cisterni sa gorivom i mazivima;

– Treći napad je zabeležen u jaht klubu, projektil je udario u hotel u kome je živelo više od dvadeset stranih plaćenika koji govore engleski – dodao je Lebedev.

Ruska vojska gađa energetsku, odbrambenu industriju, vojnu komandu i komunikacione objekte širom Ukrajine. Kako je naglasio sekretar za štampu predsednika Dmitrij Peskov, vojska u borbama sa Oružanim snagama Ukrajine ne pogađa stambene objekte ili društvenu infrastrukturu.

Izvor: Informer.rs/Srbijajavlja.rs

Check Also

Umro legendarni glumac, svi u suzama!

Od legende se oprostila i koleginica Helen Vort Džerfri Hinslif, najpoznatiji po ulozi Dona Brenana …