У Фарми вриште од страха и панике када су виделе шта је ушло у кућу – завладала алекторофобија, прави средњи век

Осма сезона популарног ријалити шоуа Фарма враћа се на мале екране са необичном тематиком – радњом смештеном у 14. век. Ова сезона промовише традиционалне вредности живота на селу, укључујући старинске занате, бригу о домаћим животињама и свакодневне задатке с којима су се сељани суочавали пре много векова.

Учесници су под сталним изазовом да овладају вештинама као што су ковачки занат, израда алата, као и брига о животињама, међу којима се посебно истичу кокошке.

Међутим, занимљива и помало комична ситуација је настала када су кокошке, потпуно неочекивано, ушле у дневну собу фарме. Фармерке, учеснице овог ријалитија, показале су се неспретне у суочавању с њима, што је открило једну необичну појаву – већина се заправо плаши кокошака. Овај страх има и своје име – алекторофобија, односно ирационалан страх од кокошака. Ова фобија, иако неуобичајена, може изазвати панику код оних који се осећају нелагодно у присуству ових наизглед безазлених птица.

Farma 8
Фарма 8 / Извор: Youtube printscreen/farma official

Ријалити учеснице су вриштале, једна се очајно бранила са метлом, док се трећа саплела и пала. Ипак, изгледа да су се кокошке још више уплашиле од њих те су се сакупиле у ћошак.

Elita
Елита / Извор: Youtube printscreen/farma official

И док је главна идеја емисије да учесници савладају старе занате и брину о животињама, суочавање са алекторофобијом постало је неочекивани изазов за многе од њих. Да ли ће фармерке превазићи свој страх и научити како да се носе с кокошкама, остаје да се види у наставку шоуа.

Иначе, у средњом веку су људи током хладног периода спавали у истој просторији са животињама.

Детаљније у наставку:


Izvor:Srbija Danas

Check Also

10 stvari koje neverovatno uzbuđuju svakog muškarca: Ona pod 6 će vas iznenaditi

10 stvari koje neverovatno uzbuđuju svakog muškarca: Ona pod 6 će vas iznenaditi Krstarica