Тужна слика у инвалидским колицима док су Саша Поповић и Сузана Јовановић поред ње

Прошло је три године од смрти Марине Туцаковић, најпознатијег текстописца у историји српске и регионалне музике. Њен рад оставио је неизбрисив траг у свету музике, јер је иза себе оставила више од четири деценије стваралаштва и небројене хитове који су обликовали музичку сцену Балкана. Писала је текстове за многе од најважнијих певача, укључујући Здравка Чолића, Цецу Ражнатовић, Лепу Брену и многе друге, чиме је постала синоним за емоцију и аутентичност у текстовима које је стварала. Иако је њен приватни живот био обележен трагедијама, попут губитка млађег сина, Марина је наставила да ради неуморно, чак и након што јој је дијагностикован рак дојке 2018. године, показујући несаломиву снагу све до последњих тренутака.

Кроз своје стихове, Марина је изражавала универзалне емоције и дубље теме, од љубави и патње до наде и животне борбе, које су дотакле публику свих генерација. Њена борба са болешћу била је инспирација многима, а последње године провела је уз подршку супруга и сина, у окружењу породице. Данас се њено наслеђе осећа у сваком акорду песама које је написала, а њени блиски сарадници и обожаваоци чувају успомену на њу као на уметницу која је за собом оставила праву музичку баштину Србије и региона​.

Током борбе с раком, Марина Туцаковић није се често појављивала у јавности, али је остала посвећена свом раду и наставила да пише песме. Једно од њених ретких појављивања било је три месеца пре смрти, на промоцији албума Сузане Јовановић.

Промоција се одржала у луксузном хотелу, где су се међу званицама окупили бројни естрадни уметници. Ипак, највише пажње привукла је Марина, која је због слабости стигла у инвалидским колицима, али није скидала осмех са лица, остављајући снажан утисак присутнима.

Саша Поповић и Сузана Јовановић били су веома дирнути што им је легендарна Марина присуствовала догађају, упркос њеном здравственом стању. Заједничка фотографија са Туцаковићевом постала је једна од најкоментарисанијих у том периоду, изазивајући много емотивних реакција.

Suzana-Jovanović,-Saša-Popović,-Marina-Tucaković
Сузана-Јовановић,-Саша-Поповић,-Марина-Туцаковић / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

Предосетила је њену смрт

Сузана Јовановић је била добра пријатељица Марине туцаковић те је била сломљена након њене смрти

– Она је била испред свог времена увек и ја морам да је поменем и сада и као човека и као текстописца. Моје песме које је она написала можда нису у тренду али ми нисмо јуриле тренд и прегледе већ квалитет. И зато послушајте мало боље њене текстове- објаснила је певачица у емисији “Звезде Гранда Специјал“.

Бол због губитка драге пријатељица код Сузане још увек не јењава, а певачица се присетила и лошег предосећаја који је имала само пар дана пред Маринину смрт.

– Пар дана пред крај наше Марине кренем да слушам моје песме са албума и крене ми нека језа, од главе до пете. А песме нисам слушала од промоције. Просто су ми другачије зазвучале и као да сам предосетила да ће се нешто десити. Али она је само физички отишла, живеће она међу нама стотинама година– изјавила је Сузана.

Suzana-Jovanović,-Marina-Tucaković
Сузана-Јовановић,-Марина-Туцаковић / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

Није могао да нађе праве речи

Када је Марина Туцаковић умрла, Саша Поповић није крио своју тугу.

„У оваквим ситуација обично нађем речи… Данас не могу. Веома сам потресен и тузан, потребно ми је време да прихватим ову тужну стварност. О Марини бих могао да говорим данима, али никако у прошлом времену. Огроман огроман губитак, отишло нам је благо, отишла је жена која је за сваког од нас, и знане и незнане, имала речи утехе. Сауцесце Марининој породици, њеним пријатељима и свима којима је макар једном задрхтало срце на све текстове којима је спашавала наше душе и видала ране. Много ми је жао. Збогом, Маки моја“, рекао је Саша Поповић том приликом за Nova.rs.

Saša Popović
Саша Поповић / Извор: Србија Данас


Izvor:Srbija Danas

Check Also

(VIDEO) PRETI SABLJOM, PODMEĆE POŽAR, ZASTRAŠUJE DECU! Komšinica iz Novog Sada MESECIMA stanarima pravi PAKAO od života

Vesti Društvo Komšinica iz Novog Sada mesecima stanarima pravi pakaoa od života 26. oktobar 2024. …