Тања Бошковић упутила јавно ИЗВИЊЕЊЕ девојкама које је ТУКЛА у ходницима позоришта: "Жао ми је"

Тања Бошковић је једна од најпрепознатљивијих глумица бивше Југославије и Србије, са каријером која траје више од четири деценије. Њен таленат, шарми и природна лепота, издвојили су је у филмској индустрији, а улоге у филмовима попут “Окупација у 26 слика” и “Балкан експрес” учврстиле су њен статус једне од омиљених глумица. Такође је стекла наклоност публике својим улогама у популарним серијама попут улоге Лоле у “Срећним људима” и госпође Николајевић у новој везији “Позоришта у кући”, где је њен широк дијапазон глумачких способности дошао до изражаја. Сматра се иконом лепоте и данас.

Поред свог глумачког рада, Бошковић је позната и по својој искрености и храбрости да говори о друштвеним питањима и личним искуствима. Она отворено указује на проблеме у друштву и не устручава се да подели аспекте своје прошлости, укључујући оне на које није поносна. Ова отвореност и аутентичност само су учврстили њен статус у јавности као особе од интегритета, која користи свој глас и популарност да покрене разговоре о важним темама и да сви остали, вођени њеним примером, преиспитају своје поступке. Тако је једном рпиликом испричала да се врло лоше опходила према балеринама у позоришту. 

Тања се присетила како је у младости била сасвим другачија особа и да није имала смирење које има данас. 

– Истина је да сам ходницима позоришта вијала и тукла балерине, јер нису хтеле да вежбају онолико колико сам ја мислила да би требало да вежбају. И дан-данас ме је срамота због тога. Јако ме је срамота. То нимало није симпатично, уопште. То је био безобразлук прве врсте са моје стране. Ја сам немогућа једна особа била – навела је Тања Бошковић.

Tanja Bošković
Тања Бошковић / Извор: Марија Млађен/АТАИмагес

– Жао ми је, извињавам се свим оним дивним девојкама које сам кињила, а које су ми, у ствари, много љубави дале. Од њих сам много научила. Биле су добре, биле су толерантне на ову бесну аждају, каква сам ја била у младости, знате – истакла је глумица.

Њеном смирењу и душевној промени утицало је рађање деце и окретање Богу. Тада је почела да се каје.

Tanja Bošković
Тања Бошковић / Извор: АТА Images/Antonio Ахел

– Кад сам родила децу тад сам видела Бога. Заиста сам га видела. Тад сам схватила да ништа не могу без њега. Све што сам покушала без њега сам промашила. За велике грехове сам крива, схватила сам, био је последњи моменат да почнем да се кајем, иначе ћу уништити и оно што ми је господ подарио на старање, своју децу – додала је Тања за “Телевизију српске дијаспоре”.

Ужива док игра велику Сару

Тања Бошковић ужива док игра највећу француску глумицу 19. века велику Сару Бернар.

– Лето проводим на мору. Дошла сам у Београд због фестивала. Уживам да играм Сару Бернар, а добили смо позив за гостовање у Канади. То је за мене нешто посебно. Пуно играмо ту представу свуда по бившој Југославији. Позориште, то вам је, дете моје, један други свет – испричала је глумица својевремено за Курир.


Izvor:Srbija Danas

Check Also

Огласила се Лазићева супруга након ПОРОЂАЈА – Катарина пуца од среће, открила шта јој је Дарко ПРВО РЕКАО

Супруга Дарка Лазића, Катарина, породила се данас и на свет донела девојчицу којој су поносни …