"Супруг и ја чекамо да деца порасту како бисмо отишли на једно лепо путовање" – Кристина Раденковић проговорила о односу са породицом

Кристина Раденковић (43), годинама уназад је познато лице РТС-а. Кристина важи за једну од најшармантнијих водитељки на нашим просторима. 

Својом духовитошћу освојила је срца широм јавности, а како се снашла у улози мајке и са којим изазовима се све сусрела можемо видети у њеном недавном интервјуу за “Ало”. Ова прелепа Новосађанка је искрено проговорила о свом приватном животу.

Будући да сте препознатљиво лице, колико вам је то помогло, а колико одмогло током ових година?

– Никада нисам користила препознатљивост као било какву предност. Увек сам била вредна и предана послу, без ослањања на то ко сам или чиме се бавим. Јавна улога је данас широк појам, свакако носи своје изазове, али на крају, све се своди на професионализам и труд, а не на то колико вас људи препознају.

Да ли је некада породица испаштала због посла којим се бавите?

– Сваки посао носи изазове када је породица у питању. Наравно, постоје периоди када због обавеза проведем мање времена са супругом и децом и недостајем им. Међутим, трудим се да увек надокнадим то време јер верујем да квалитетан однос не зависи само од квантитета проведеног времена. Важно је да када смо заједно будемо присутни једни за друге у сваком смислу.

Колико је тешко водити бројне емисије, а уједно бити добра и мајка и супруга?

– Немогуће је увек бити савршена на свим пољима, и мислим да је важно то признати. Трудим се да пронађем баланс, али свесна сам да некада оманем на неком од поља. То је нормално и мислим да је кључно опростити себи те мале „промашаје“ и свакодневно радити на томе да будемо бољи.

Да ли је ћерка Тара свесна да јој је мама позната водитељка и да ли сте некада разговарали о томе с њом, будући да већ има осам година?

– У породичном дому не негујемо култ познате личности. Тара зна чиме се бавим, али томе не придајемо значај. За нас је важно ко смо као породица и шта радимо једни за друге, а не колико смо препознатљиви у јавности.

Колико је важна подршка емотивног партнера када се бавите јавним послом?

– Подршка супруга ми је изузетно важна. Без узајамне помоћи не бисмо могли да постигнемо професионално испуњење, а то директно утиче на стабилност и склад наше заједнице. Уз подршку партнера лакше балансирамо све обавезе и улоге које имамо.

Живимо у времену када је технологија свуда око нас, како и на који начин ви васпитавате децу?

– Не забрањујем деци употребу технологије, већ се трудим да поставим здраве границе. Верујем да је важно да науче како да користе технологију на прави начин јер она свакако постаје неизбежан део њиховог живота. Генерација којој припадају сигурно ће уживати у напредним верзијама технологије које ми данас још не можемо да појмимо. Зато Тара иде у школу за програмирање, желим да буде спремна за свет у ком ће живети.

Ко је строжи родитељ, ви или ваш супруг?

– Свакако супруг. Задужена сам за мажење, како за децу, тако и за наше љубимце. Они знају да ће увек од мене добити подршку и утеху, док је супруг тај који поставља строже границе.

Да нисте водитељка, чиме бисте се бавили у животу, а да то није глума?

– Вероватно бих се бавила нечим креативним. Увек је важно имати план Б и Ц у животу, а креативност има много начина на које може да се испољи. Важно је остати отворен за различите могућности.

Имате ли неку неостварену жељу?

– Волела бих да када деца мало порасту, одем на један дужи пут са супругом. То је једна од оних жеља које планирамо, али чекамо прави тренутак да је остваримо, рекла је водитељка за “Ало”.

Ало/Ђорђе Милошевић


Izvor:Srbija Danas

Check Also

”Bila sam spremna da prekinem vezu, da uletim u neku drugu” Lidija Vukićević o malo poznatim detaljima iz života

Lidija Vukićević, Foto: Instagram printscreen/lidijavukicevic Kultna serija “Bolji život” i danas je poznata širom regiona, …