Премијер Вучевић сутра у званичној посети Скопљу

После састанка Вучевића и Мицкоског предвиђен је и састанак делегације две земље, а потом и потписивање Меморандума о разумевању и сарадњи у области гаса између Министарства рударства и енергетике Србије и Министарства енергетике, рударства и минералних сировина Северне Македоније, саопштено је из Владе Србије.

Вучевић и Мицкоски одржаће конференцију за новинаре, а Вучевић ће се потом обратити на скупу којем ће присуствовати представници српских удружења, културно-уметничких друштава, политичких партија, као и српских компанија које послују у Северној Македонији.

Hristijan Mickoski
Христијан Мицкоски / Извор: Youtube Printscreen/Al Jazeera Балканс

Премијер Вучевић је пре месец дана, на састанку у Београду са потпредседником Владе Северне Македоније Иваном Стоилковићем, рекао да две земље немају отворених питања и да ће са Северном Македонијом радити на јачању региона и придруживању Европској унији.

Тада је такође речено да се очекује формирање Комисије за економску сарадњу, као и да Србија и Северна Македонија треба да сарађују и поводом интерконектора за снабдевање енергентима.

Северна Македонија је крајем јуна добила нову владу на чијем је челу Мицкоски.

Танјуг

Izvor: Srbija Danas

Check Also

Nedeljni horoskop od 6. do 12. oktobra: Blizanci, izbegavajte intrige i tračeve na poslu, a evo koji znak se vraća bivšoj ljubavi

Ovan Shutterstock  Posao: Rad i komunikacija s ljudima neće biti jednostavni. Zato pazite šta govorite, …