Преминуо вољени глумац након дуге болести – гледали смо га у серији а нисмо знали да је смртно оболео

Адамо Диониси, глумац најпознатији по улози Манфредија Анаклетија у популарној Нетфликсовој серији “Suburra: Рим у крви”, преминуо је у 59. години након дуге болести.

Рођен 30. септембра 1965. године у Риму, Диониси је водио буран живот пре него што је постао успешан глумац. У младости је био један од вођа озлоглашене навијачке групе фудбалског клуба Лацио, “Иридућибили”, а 2001. године био је ухапшен због повезаности са дрогом. Током година проведених у затвору Ребибиа, Диониси је открио своју страст према глуми учествујући у затворским позоришним пројектима, што је преокренуло његов животни пут.

Његов филмски деби уследио је 2008. године, када је глумио у филму “Ко се роди округао…” Ипак, прекретница у његовој каријери дошла је када га је познати редитељ Абел Ферара ангажовао у биографском филму “Пасолини” (2014), а затим и Матео Гароне у филму “Догман”. Ипак, шира публика га памти по улози шефа мафије Манфредија Анаклетија, главног антагонисте у филму “Suburra” (2015), као и у истоименој Нетфликс серији “Субута: Рим у крви”.

Иако је 2017. године поново ухапшен због насиља над бившом супругом, Дионисијева каријера није стагнирала. Наставио је да глуми у бројним филмовима, укључујући “Brutti е Cattivi” (2017), “Morrison” (2021), као и недавно “Енеа” (2023) и “Уторак и петак” (2024).

Adamo Dionisi
Адамо Диониси / Извор: Youtube printscreen/goodfellas

Поред “Субуре”, Диониси је имао улоге и у другим ТВ серијама, попут “Роко Шјавоне”. Његово последње појављивање било је у кратком филму Мауриција Ломбардија под називом “Марћело”, где се појавио у камео улози. Његов допринос италијанској кинематографији и упечатљива каријера оставиће дубок траг, а многи ће га памтити по његовом специфичном таленту и одлично одиграним улогама.


Izvor:Srbija Danas

Check Also

(VIDEO) DECA PUCALA IZ VOZILA U POKRETU?! Vazdušnim pištoljem na ljude koji čekaju autobus: Jeziv snimak za Zvezdare, narod besan

Vesti Beograd Maloletnici pucali iz vazdušnog pištolja, i to iz vozila u pokretu na ljude …