Потвђена смрт познате инфлуенсерке – убила је врста рибе

Позната италијанска инфлуенсерка и сурферка Ђулија Манфрини трагично је настрадала док је сурфовала на острвима Ментаваи у Тихом океану.

Несрећа се догодила у петак ујутру, око 9:30, када ју је током сурфовања  усмртила сабљарка.

Према информацијама локалне полиције на Сиберуту, након што ју је риба пробила, Манфрини је покушала да дозове помоћ машући рукама.

Два сведока, Алекандре Рибас и Масимо Феро, брзо су прискочили у помоћ и успели да је врате на обалу. Хитно је превезена у здравствени центар Пеи Пеи Пасакиат Таилелеу, али, нажалост, младој жени није било спаса.

Đulija Manfrini
Ђулија Манфрини / Извор: Инстаграм printscreen/giuliamanfrini

Повреде које је претрпео Манфрини, међутим, биле су превише озбиљне. Умрла је у болници мало касније.

Ђулија Манфрини је имала 36 година и била је пореклом из Венарије, у Пијемонту. Дипломирала је право, али је одлучила да свој живот посвети својим страстима, снегу и мору.

Колико су сабљарке опасне?

Сабљарка, позната и као сабљаста риба, марлин или мечарица, је велика морска риба позната по свом карактеристичном дугом, оштром “мачу” или “сабљи”, који се налази на њеној горњој вилици. Ова риба је једна од најбржих и најмоћнијих у океанима, способна да постигне брзине до 80 километара на сат, што је чини једним од најбржих створења у води.

Сабљарка може нарасти до дужине од преко 3 метра и тежине од 400 килограма, иако просечне јединке обично теже између 100 и 200 килограма. Њено тело је аеродинамично и мишићаво, што јој омогућава да се брзо креће кроз воду и лако савладава плен, као што су рибе и главоношци.

Сабљарке се најчешће налазе у топлим и умереним морима широм света, попут Атлантског, Тихог и Индијског океана. Оне су познате као изузетно снажни борци, због чега су популаран улов међу спортским риболовцима. Њихов карактеристичан “мач” користе за лов, тако што њиме удара или рањава плен, чинећи га лакшим за хватање.

Иако нису агресивне према људима, због своје снаге и оштре вилице могу бити опасне, нарочито када се осећају угрожено или када покушавају да се ослободе из мреже или кука. Напади су веома ретки и обично се догађају случајно. Сабљарка је цењена и због свог меса, које се користи у кулинарству, нарочито у припреми одрезака и сличних специјалитета.


Izvor:Srbija Danas

Check Also

“STEFANOV MOZAK JE RAZNESEN” Tinejdžera iz Velike Plane su krvnički tukli pred bratom, a sad su njegovim ubicama SMANJENE KAZNE: Reagovalo Vrhovno tužilaštvo

Vesti Hronika Za ubistvo Stefana Filića iz Velike Plane ubicama smanjene kazne: Reagovalo Vrhovno tužilaštvo …