"Пензија ми је само 16 хиљада" Нада Обрић завршила је тежак факултет и годинама пева, а признаје – Деца ми помажу, немам довољно…

Певачица Нада Обрић започела је музичку каријеру 1971. још као студент Правног факултета у Сарајеву. 

Бављење певањем њени родитељи су схватали као хоби и додатни посао. 

Како ће она да ради кад пева?

Зато је Обрићева одмах по стицању дипломе правника прихватила посао у општини Центар у главном граду Босне и Херцеговине, где је радила пуних 11 година. 

– Радила сам као правник и, без лажне скромности, била сам веома успешна у томе. Чак сам решавала и спорове, као судија, између људи. Тада је тако било. Нисам имала ниједан проблем због тога што сам била позната певачица, колеге на послу нису обраћале пажњу на то. Мада, морам да признам да је у почетку било негодовања: “Како ће она да ради кад пева, да ли ће постићи на послу” и томе слично – открила је својевремено Нада Обрић.

Nada Obrić
Нада Обрић / Извор: Србија Данас

Није добила националну пензију

Нада Обрић недавно је проговорила о каријери и новцу и том приликом признала је колика јој је пензија. 

– Добитник сам свих могућих постојећих награда, у статусу сам истакнутог уметника, добила сам и награду за животно дело, и национално признање, а да не говорим о осталим наградама. Ја немам националну пензију, имам признање, али не и пензију. Једно време су скроз искључили могућност за добијање те пензије, сад је то поново уведено и широк је спектар људи који треба да добије националну пензију. Од свих признања имам личну сатисфакцију – рекла је Нада једном приликом и открила колика јој је пензија: 

Nada Obrić
Нада Обрић / Извор: Србија Данас

– Негде ја кривим саме нас зато што немамо националну пензију. Четрнаест година сам радила у општини у Босни и Херцеговини, водила сам салон, не знам колико је укусно да причам колика ми је пензија, имам 16.000 и нешто – изјавила је певачица, а затим додала: 

– Кад сам напунила 65 година, у Босни сам добила 40 евра пензију, сад је то 51 евра, а овде у Србији сам добила 12.000 динара у старту и сад је то 16 хиљада. Да морам да живим само од те пензије, не знам како бих, али имам срећом децу која ми помажу – рекла је певачица за домаће медије. 

Nada-Obrić
Нада-Обрић / Извор: Србија Данас


Izvor:Srbija Danas

Check Also

Лепи Мића вришти због дисквалификације из Елите – обезбеђење морало да реагује испред капије

Лука Вујовић је дисквалификован због напада на Ивана Маринковића. Сада многи критикују Жељковог оца, оптужујући …