Певачица и бивша задругарка прешла у православље – крстила се у манастиру Острог, па објаснуила одлуку

Недавна изјава глумице Аиде Букве, полусестре Анабеле Атијас, подигла је велику прашину у јавности. Буква је изјавила да је некадашња чланица дуа “Funky Г” и бивша задругарка, била приморана да прихвати православље пошто живи у Србији. Ова изјава изазвала је бројне реакције, а певачица се убрзо огласила, напомињући да се њена сестра није снашла приликом давања интервјуа и да је водитељ покушао да је испровоцира.

Оно што је мање познато јесте чињеница да је певачицин отац исламске вероисповести а мајка православне вере. На крају је Анабела одлучила да 2010. године далеко од очију јавности прими свету тајну крштења и на тај начин приступи Српској православној цркви. 

Овај интимни чин одиграо се у присуству најближих људи, а певачица је више пута посетила манастир Острог, једну од најважнијих православних светиња. „То је веома интиман догађај о којем не желим да детаљишем, а десио се пре неколико месеци у присуству мени најближих људи. Тако сам осећала и учинила. Мирна сам и спокојна због тога“, изјавила је тада певачица.

Две године након овог духовног корака, 26. децембра 2012. године, удала се у Сарајеву за бизнисмена Андреја Атијаса, припадника Јевреја Сефарда, с којим има ћерку Бланкицу, названу по лику из серије „Мирис кише на Балкану“, која је пратила живот сефардске породице Салом. Њена одлука да промени веру наишла је на подршку њеног оца, Ахмеда Букве, који је, према певачициним речима, увек био уз њу и подржавао је у свему што је сматрала исправним за свој живот.

Шта је Аида Изјавила?

Подсетимо, Аида је гостујући у подкасту “Опет Лака” споменула Атијасову и појаснила зашто је певачица својевремено променила религију и да је на то била приморана.

Anabela Atijas
Анабела Атијас / Извор: АТА Images/Antonio Ахел

– Имала је ту фазу, не знам да ли је опстала у тој фази православља. Ја мислим да у Србији мораш то рећи. То је морала и Брена, а камоли Анабела. Не можеш бити Фахрета Јахић, мораш бити Лепа Брена. Она каже како се зове, само што то нико… Људи и даље инсистирају. Не перцепирају је тако. Тако да мислим да је то тамо исто као код нас. Да би направио неку каријеру, мораш или да си у првом сафу или да се декларишеш као да си ово или оно. Не можеш бити ништа – рекла је Анабелина полусестра.

Anabela Atijas
Анабела Атијас / Извор: Србија Данас

Анабела је одмах одреаговала и појаснила да се њена сестра није добро снашла.

– Не знам шта је она покушала. Она се толико лоше осећала после те емисије… Није се снашла, а и сама ми је то рекла. Он је њу покушавао да испровоцира, чак се и насмејао када се моја музика поменула. Жао ми је што се није остварио као отац и што ме није поменуо као мајку и баку две унучице, женом која је и те како остварена – рекла је Анабела за Информер.

– Докле ће више људи да чачкају те тако болне ствари. Ко још пита за тако нешто?! Искрено сам изненађена тим Лакиним питањем. Познаје ме одмалена и зна ко сам и шта сам. Он зна да сам из мешовитог брака и како може дете чији су родитељи две различите вере да промени веру? Ништа нисам морала! Моја мајка је Српкиња, а у Србију сам дошла са 16 година. Све што сам зарадила, зарадила сам овде. Не желим да се правдам, из мешовитог сам брака и мене моји родитељи никада нису својатали. Разочарана сам што се ова тема потегла. Претужно је што се још бавимо тиме – рекла је певачица.

Извор: Курир


Izvor:Srbija Danas

Check Also

"Драги Боже, чувај ми Станију" Прво оглашавање Асмина Дурџића након што је стравични ураган погодио Флориду – старлета напустила свој дом у Америци

У урагану Милтон који је ноћас погодио Флориду погинуле су најмање две особе у округу …