"Моја мајка верује у Алаха, а мени је купила икону Свете Петке…" У кући Секе Алексић слави се и Бајрам и крсна слава

Певачица Сека Алексић гостовала је у емисији “Балканском улицом” где је са водитељком Весном Дедић разговарала на бројне теме. 

Јавност је већ упозната са тим да је Секина мајка исламске вероисповести, док су певачица и њена породица православци, међутим, како истиче, Сека поштује обе вере, чему учи и своје синове Јакова и Јована.

– Моја мама је мени у Липолисту купила једну малу икону Свете Петке и рекла да је то заштитница жена. Моја мама која је дакле муслиманка… Али моја мама је касније, када смо живели са очухом, спремала и славу. У нашој кући се спремао и Бајрам и дан данас је тако. Моја мајка наравно слави Бајрам, ја одлазим код маме, правимо ручак… Мислим, нема ту никакве разлике. Знам обичаје и једне и друге стране – рекла је Алексићева у емисији.

Veljko Piljikić, Seka Aleksić
Вељко Пиљикић, Сека Алексић / Извор: Инстаграм/принтсцреен/секаалексиц

Певачица је открила да је то нешто најлепше што човек може да научи, те да се кроз одрастање определила за Православље. Она додаје и да јој је неизмерно драго што њена деца могу да виде и осете најлепше од обе вере, а како каже, старији који има само осам година веома је добро упознат са тим.

– Моја мама је пустила да сама одлучим да ли ћу да се крстим или не. Нашу децу Вељко и ја учимо да је нана, они моју маму зову нана… Да је нана муслиманске вероисповести да верује у Алаха, да смо ми православци да верујемо у Господа Исуса Христа. То је људи све толико нормално и толико лепо – додала је она.


Izvor:Srbija Danas

Check Also

POSLEDNJE REČI ALIJINE ŽRTVE MILENKE: Pozvala policiju i uspela samo ovo da kaže, a nakon toga je brutalno ubijena! JEZIVO

I dalje traje potraga za Alijom Balijagićem, osumnjičenim za dvostruko ubistvo brata i sestre, Jovana …