Забранили је након изјаве да је сваком Црногорцу деда Србин: Карлеуша концертом доказала да нема подела – Говорили су да нећу запевати у Подгорици

Певачица Јелена Карлеуша, претходне ноћи, 27. октобра, одржала је масовно посећени концерт у Зети.

У Црну Гору дошла је на позив Милана Кнежевића, црногорског функционера, који ју је срдачно дочекао и уручио јој букет цвећа.

Била је забрањена у Црној Гори

Карлеуши је био забрањен наступ у Црној Гори, у мају ове године, након што се у више наврата огласила на тему балканских земаља које су подржале независност Косова и Метохије и резолуције о Сребреници. 

Посебно се истакао део у ком ЈК истиче да је “сваком Црногорцу деда Србин, сваком Хрвату је деда убијао Србе, а сваком Бошњаку смета “ић” и разумевање српског језика (детаљније ОВДЕ).

Црногорци ме воле као и ја њих

Међутим, Јелена је синоћним концертом доказала да не постоје поделе у народу, те да је добродошла у “братску Црну Гору”.

– Какав је ово био концерт у Црној Гори! Зета, чувена по својој богатој историји и традицији, дочекала ме је као нико никад! Хвала свима који су били у непрегледњм километарским колонама, хвала полицији Црне Горе, хвала Милану Кнежевићу и министарки саобраћаја Маји Вукићевић на дивном гостопримству! Ја знам да мене Црногорци воле као и ја њих, али је ово превазишло сва моја очекивања. Иако су многи говорили да ја у Подгорици нећу запевати, десило се да нисам ни морала ја да певам, певала је хорски публика уместо мене. Овај диван народ показао је да је изнад глупих подела између браће, да је изнад политике и да препознаје само оне који говоре и певају из срца! Још једном хвала свима који су се статима пробијали до локације и назад а највише хвала мојој најмлађој публици која представља будућност Црне Горе и ове планете. Они су били синоћ најмасовнији и најгласнији – истакла је певачица на друштвеној мрежи Инстаграм.

Грубо мешање политике у мој наступ

 Подсетимо, Јелена је исказала жаљење што се у њен рад уплела политика суседне земље, у мају ове године, те је све који прате њен рад упутила извињење. 

– Нажалост, приморана сам да откажем најављено гостовање у Подгорици због грубог мешања политике у мој наступ. Надам се да дивни братски народ Црне Горе неће дозволити да разне политичке струје у њиховој земљи нападају певачице из Србије. Жао ми је што ових дана можемо да видимо како моју земљу нападају, подржавају отимање територије и гласају против моје земље и мог народа, а онда се љуте када неко гласно постави питање: Зашто, браћо? – закључила је Јелена Карлеуша на поменутој друштвеној мрежи тада.

Иначе, након забране и бројних претњи, певачица је одржала низ успешних концерата у Будви, а сада је успела да то учини и у Подгорици.

Орхане деда ти није био Србин, али прадеда јесте

Карлеуша је у немилом периоду добијала масовне претње, али у свом стилу, није ћутала на њих.

Певачица се тада огласила на Инстаграму, те се иронично и цинично обратила свима који су јој претили. 

– Извињење поводом мојих, како кажу, поводом мојих тешких и увредљивих речи које су окарактерисане као говор мржње према Црногорцима. Ја се дубоко извињавам. Извињавам се свакоме кога је дубоко увредило то што сам Црногорце назвала браћом. После свих претњи јуче схватила сам да вас је то погодило и да сам погрешила. Ево ако могу да исправим, нисмо браћа. Поводом мојих речи да је сваком Црногорцу деда Србин, а које су довеле до масовне хистерије и напада на мене, ја се дубоко извињавам. Дошло је само до неспоразума. Познајем пуно Црногораца и они су ми рекли ту погрешну информацију да су им деде Срби. Очигледно ми нису рекли истину и ја се дубоко извињавам. Деда вам није Србин. Поводом моје изјаве да Црна Гора гласа против Србије. Дубоко се извињавам. Не гласа. Поводом мојих речи да је Његош био Србин, јер сам то прочитала као његову изјаву у “Горском вијенцу”, такође се дубоко извињавам. Нисам добро видела – истиче Карлеуша, па додаје: 

Jelena Karleuša
Јелена Карлеуша / Извор: Shutterstock/ATA Images

– Поводом мојих речи да на десетине хиљада Црногораца несметано живи и ради у Србији, ја се извињавам. Не живе. Учинило ми се. Поводом најаве да ће ме ако дођем у Црну Гору напасти милитантна организација људи који себе називају “Комете”, ако се не варам, ја се и њима дубоко извињавам. Драге, комете, ја сам безопасна. Имам 63 килограма и нисам имала намеру да угрозим суверенитет и интегритет Црне Горе. Слободно дођите на мој наступ како бисте се уверили да нисам наоружана и професионално радим свој посао. Нема разлога за страх и одбрану Црне Горе. Поводом најаве власника медија, ако се не варам, радија, извесног Орхана да неће пуштати моје песме, јер је и њега повредила тврдња да му је деда Србин и њему се извињавам. Није му деда био Србин, али прадеда јесте – написала је Јелена Карлеуша тада на Инстаграму.


Izvor:Srbija Danas

Check Also

Od Zrenjanina do Beograda za pola sata! Autoput kroz Banat gradi se u dva smera u isto vreme!

Autoput Beograd – Zrenjanin – Novi Sad, prvi autoput na teritoriji Banata, biće dužine 105,4 …