Велика туга: ПРЕМИНУО славни глумац, Срби су га обожавали у овој легендарној серији

Мајкл Њуман, звезда серије Чувари плаже (Baywatch), преминуо је у 68. години након дуге борбе са Паркинсоновом болешћу, потврђено је за Пеопле. 

Њуман је дијагнозу добио још 2006. године, а преминуо је услед компликација са срцем у недељу, 20. октобра, окружен породицом и пријатељима, открио је његов близак пријатељ и режисер документарца Афтер Baywatch: Момент ин the Сун, Мет Фелкер. 

„Последњи пут када сам видео Мајка док је још био при свести, погледао ме је и, у свом типичном стилу, рекао: ‘Стигао си у прави час’“, поделио је Фелкер. 

Рођен у Лос Анђелесу, Мајкл Њуман стекао је славу 90-их година играјући главног спасиоца Мајка у дугогодишњој серији “Чувари плаже”, која је трајала од 1989. до 2001. године. Он је једини члан глумачке екипе који је у стварности био професионални спасилац, а појавио се у 150 епизода, више него било ко други осим Дејвида Хаселхофа.

Поред глуме, Њуман је био и ватрогасац, и успевао је да балансира између снимања серије и рада у ватрогасној служби. Након завршетка серије, наставио је каријеру ватрогасца све до пензије после 25 година службе. У последњим годинама живота посветио се прикупљању средстава са Фондацијом Мајкла Џ. Фокса како би помогао у проналажењу лека за Паркинсонову болест.

У разговору за Пеопле у августу, Њуман је изразио наду да ће његова прича подићи свест о важности проналажења лека за Паркинсонову болест. 

„Ова терминална болест ми је дала пуно времена за размишљање, што можда нисам желео, али ми је донела мудрост“, рекао је Newman.

„Моје тело се мењало тако споро да једва примећујем, али ме Паркинсонова болест стално подсећа да је постала централна тачка мог живота“, изјавио је Њуман, промовишући документарац “Афтер Baywatch: Момент ин the Сун”. У документарцу, који је режирао Фелкер, Њуман је говорио о животу са болешћу, откривши да свакодневно узима 10 лекова и да се често буди „немиран“.

Серија Чувари плаже пратила је тим спасилаца на челу са поручником Мичем Бјукеноном (Дејвид Хаселхоф), који су спашавали животе, борили се са личним драмама и учествовали у свакодневним авантурама на плажи у Лос Анђелесу. Њуман је у серији глумио раме уз раме са глумцима као што су Памела Андерсон, Никол Егер, Јасмин Бли и Џереми Џексон. Такође је репризирао своју улогу у три епизоде спин-оф серије “Baywatch Nights” 1995. године.

Говорећи за Пеопле, Њуман је изразио захвалност Фелкеру за прилику да исприча своју причу у документарцу о Чуварима плаже. 

„Мет Фелкер је у изради овог документарца мени и осталим члановима екипе дао прилику да испричамо наше приче онако како оне заиста одражавају наше стварне животе. Ова прилика ми пуно значи“, рекао је Њуман.

Иза себе је оставио супругу Сару, са којом је био у браку 36 година. Пар има двоје одрасле деце, сина Криса и ћерку Емили, као и једногодишњу унуку по имену Чарли.

Пре него што му је дијагностикована болест, Њуман планирао да се повуче са Саром на Хаваје, где су саградили своју кућу из снова, само два блока од места где се снимао спин-оф серије “Чувари плаже: Хаваји”.

„Живот је кратак“, рекао је Њуман за Пеопле.

 „То је нешто о чему нисам много размишљао пре него што ми је дијагностикована Паркинсонова болест”.

Додао је: „Сада ценим сваки дан који имам на овом свету са породицом и пријатељима. Озбиљно схватам живот. Ово није генерална проба”.


Izvor:Srbija Danas

Check Also

Откако је он ушао ноћес у Елиту, Ша не престаје да прави љубоморне сцене – Миона му сасула истину у лице

Миона Јовановић и Ненад Алексић Ша напустили су казино како би запалили цигарету у дворишту …