Шта фармери раде ово СИРОТОЈ КРАВИ? Кристијан Голубовић очајан када је видео шта су његови цимери учинили

Ријалити програм Фарма враћа учеснике у симулирани амбијент средњовековног села, где су усмерени ка традиционалним вредностима, занатима, пољопривреди и сточарству. Циљ је да се фармери суоче с изазовима живота без модерних погодности и окушају се у раду који су генерације пре њих обављале свакодневно. Ипак, прилагођавање оваквом начину живота често наилази на потешкоће.

Овонедељни газда Кристијан Голубовић суочио се са озбиљним проблемима, јер су неки фармери занемарили своје задатке и тако угрозили здравље животиња, посебно краве о којој би требало да брину. Голубовић је строго упозорио учеснике, одржавши им лекцију о одговорности и важности бриге за животиње, наглашавајући да је неопходно да озбиљно схвате своје обавезе како би очували све вредности које Фарма пропагира.

– Прво ћу да вам кажем добре ствари, па ћу да вас искритикујем за једну најважнију ствар, а то је она животиња тамо. Након тога ћемо играти квиз…Са вама сам много причао нешто, набрајао сам места, људе и тако даље, па ћу вас и то питати, да видим да ли сте ме слушали. Биће 22 питања, свако ће да одговори, биће занимљиво, а после тога можемо да играмо изазов и истину…Речено је да се крава храни ујутру и увече, да се напаја, телету се ништа не даје. Телету се ништа не даје, сем да се изведе да код мајке посиса мајчино млеко. Неко је дао концентрат телету и траву и глупости, ове животиње су битније од нас. Морамо да смо као према деци и још више, животиња не уме да каже ни ништа, ми морамо да пазимо о њој…Морамо да гледамо животиње и да им се дивимо, то и овде важи, је л’ треба да ставим таблу: “Не храните животиње!”?! Није то као досадно ми је, па идемо код краве. Ја не идем тамо да им не реметим мир. Причам Цоњо ја, ало, нема приче! Шта је то толико важније од овога! Фарма без животиња није фарма, чујте, чујте добро шта вам кажем. Ти си ме изненадила Наташа, две канте се увек носе на селу, ти имаш мирну краву, краву која тебе зна – говорио је Кристијан.

Farma
Фарма / Извор: Youtube printscreen/Farma Official

– Рекао сам да сам дао толико хране ујутру, видео сам да је концентрат пуне јасле…Две су остале нама да муземо, што значи да је намирена од неког од нас. Користите шталу да бисте се сликали, ништа није спорно, али ја не могу да радим са животињом, она је немирна, она треба да се адаптира на моје руке и тако даље – рекао је Лакић.

– Само нека поведу рачуна и морају да буду свесни да то није куче, него животиња која је јако опасна, ако вам стане на ногу поломиће вам прсте – рекао је Голубовић.

Farma
Фарма / Извор: Youtube printscreen/Farma official

– Ја сам чуо да је мала Александра дала концентрат – скочио је Божа.

У видео-прилогу погледајте детаљније.


Izvor:Srbija Danas

Check Also

Из Гранд продукције саопштили вести о Саши Поповићу

Прошле суботе стартовала је нова сезона најпопуларнијег музичког такмичења “Звезде Гранда”, која је донела бројне …