У Фарми вриште од страха и панике када су виделе шта је ушло у кућу – завладала алекторофобија, прави средњи век

Осма сезона популарног ријалити шоуа Фарма враћа се на мале екране са необичном тематиком – радњом смештеном у 14. век. Ова сезона промовише традиционалне вредности живота на селу, укључујући старинске занате, бригу о домаћим животињама и свакодневне задатке с којима су се сељани суочавали пре много векова.

Учесници су под сталним изазовом да овладају вештинама као што су ковачки занат, израда алата, као и брига о животињама, међу којима се посебно истичу кокошке.

Међутим, занимљива и помало комична ситуација је настала када су кокошке, потпуно неочекивано, ушле у дневну собу фарме. Фармерке, учеснице овог ријалитија, показале су се неспретне у суочавању с њима, што је открило једну необичну појаву – већина се заправо плаши кокошака. Овај страх има и своје име – алекторофобија, односно ирационалан страх од кокошака. Ова фобија, иако неуобичајена, може изазвати панику код оних који се осећају нелагодно у присуству ових наизглед безазлених птица.

Farma 8
Фарма 8 / Извор: Youtube printscreen/farma official

Ријалити учеснице су вриштале, једна се очајно бранила са метлом, док се трећа саплела и пала. Ипак, изгледа да су се кокошке још више уплашиле од њих те су се сакупиле у ћошак.

Elita
Елита / Извор: Youtube printscreen/farma official

И док је главна идеја емисије да учесници савладају старе занате и брину о животињама, суочавање са алекторофобијом постало је неочекивани изазов за многе од њих. Да ли ће фармерке превазићи свој страх и научити како да се носе с кокошкама, остаје да се види у наставку шоуа.

Иначе, у средњом веку су људи током хладног периода спавали у истој просторији са животињама.

Детаљније у наставку:


Izvor:Srbija Danas

Check Also

Ovo je bila poslednja Titova želja pred smrt, unuk otkrio strogo čuvanu tajnu

Unuk doživotnog predsednika SFRJ Joška Broz svojevremeno je otkrio javnosti neke od najvećih tajni u vezi sa …