Преминуо легендарни певач популарног састава "Ирон Маиден"

Пол Di’Anno, бивши певач легендарне британске heavy метал групе Ирон Маиден, преминуо је у 66. години, потврдила је његова издавачка кућа Conquest Мусиц у име породице.

“У име његове породице, Conquest Мусиц са жаљењем потврђује смрт Пола Ендруза, професионално познатог као Пол Di’Anno,” стоји у саопштењу. “Poll је преминуо у свом дому у Салисбурију у 66. години живота”.

Рођен 17. маја 1958. године у Чингфорду, источни Лондон, Poll Di’Anno први пут је стекао славу као певач групе Ирон Маиден, у периоду од 1978. до 1981. године. Његов глас обележио је дебитантски албум Ирон Маиден и значајни наставак Killers, који су постали темељи енглеског heavy метал звука.

Након одласка из Ирон Маидена, Di’Anno је имао дугу и динамичну каријеру, предводећи бендове као што су Battlezone и Killers, уз бројне соло пројекте и гостовања. Иако се последњих година суочавао са озбиљним здравственим проблемима који су га везали за инвалидска колица, Паул је наставио да наступа, одржавши више од 100 концерата широм света од 2023. године.

Његов први ретроспективни албум, The Book оф the Беаст, изашао је у септембру 2024. године и обухватио је најзначајније песме из његове каријере након одласка из Ирон Маидена.

“Издавачка кућа Conquest Мусиц поносна је што је Пол Di’Anno био део наше породице уметника и позивамо његове верне фанове да подигну чашу у његову част,” закључује се у саопштењу.

Di’Anno ће остати упамћен као један од пионира heavy метал музике, а његов глас и енергија наставиће да инспиришу генерације обожавалаца широм света.


Izvor:Srbija Danas

Check Also

Isplivao snimak na kome Viktorija Bekam brutalno vređa Naomi Kembel: Decenijama se ne podnose, a ovo je razlog (VIDEO)

Naomi Kembelje ikona modne scene i jedna od najslikanijih žena našeg doba, koja je našla …