Преминула једна од најпопуларнијих глумица – велики таленат, а још веће контроверзе око њених улога

Француска глумица Кристин Боусон, која је привукла пажњу јавности још као тинејџерка у култном филму “Емануела” (1974), преминула је у 68. години у Паризу. Боусон је постала позната као 17-годишњакиња, када је редитељ Жаст Жекин одабрао управо њу за улогу Мари-Анж – лик младе девојке која уводи главну јунакињу Емануеле (Силвиа Кристел) у свет либертинских искустава и односа. Иако је овај филм био прекретница за њену каријеру, Боусон је убрзо одлучила да се дистанцира од улога које су је сврставале искључиво у категорију физичке атрактивности.

Након неколико мањих филмских улога, Боусон је донела важну животну одлуку – вратила се образовању и завршила трогодишњи курс на престижном Конзерваторијуму у Паризу. Од тада, њена глумачка филозофија се променила; одбијала је улоге где је изглед био пресудан фактор, те је постепено градила завидну филмску и позоришну каријеру. Током више од 40 година рада, остварила је више од 50 филмских улога. Међу њеним најзапаженијим остварењима су “Идентифицатион оф а Woman” (1984) Микеланђела Антонионија, Jenatsch (1987) Данијела Шмида,, “Нови живот” (1993) Оливиера Assajsa.

У позоришту је такође оставила значајан траг, наступајући у делима Шекспира, Тенесија Вилијамса, Харолда Пинтера и Ежена Јонеска. Њен ангажман у театру допунио је имиџ озбиљне уметнице, далеко од улога с почетка каријере.

У 2010. години, њен приватни живот доспео је на насловнице, након што је пријављено да је покушала да изврши самоубиство скоком са петог спрата свог стана. Касније је изјавила за часопис Гала да је то био импулсиван гест током свађе с партнером, не са стварном намером да себи одузме живот. Описала је тај чин као „трик” који је научила од своје насилне мајке, истичући да се због те епизоде не поноси.


Izvor:Srbija Danas

Check Also

Vijore se zastave: Samo jedna slika je bila dovoljna da napravi potpuni haos na ratištu u Ukrajini (FOTO/VIDEO)

I Ukrajina i Južna Koreja izjavile su da se hiljade severnokorejskih vojnika obučavaju za borbu …