На 40 дана од смрти, Бора Чорба добио мурал у Београду: Порука исписана испод његовог лика има посебно значење

Легендарни музичар Борисав Бора Ђорђевић, познат као Бора Чорба, преминуо је 4. септембра 2024. у 72. години живота. 

У суботу, 12. октобра, одржан је четрдесетодневни помен у његову част на Градском гробљу у Чачку, где су се окупили многобројни пријатељи и чланови породице.

На дан сахране, у Јагодини је освануо први мурал посвећен њему, који је насликао млади уметник Сава Маравић.

Bora Čorba
Бора Чорба / Извор: Србија Данас/Милана Павковић

Након 40 дана, мурал је постављен и у Београду. На њему се види покојни рокер у свом препознатљивом издању с концерта, док на зиду пише: “Кад дођеш Богу на истину, нек ти у души влада мир! 1952-2024”. Ово је иначе стих из његове песме “Погледај дом свој анђеле”.

Слику мурала можете погледати кликом ОВДЕ.

Ђорђевић је преминуо 4. септембра у Љубљани, после дуге борбе с тешком болешћу, али је до последњег тренутка остао посвећен музици и свом бенду, који је обележио читаву једну епоху југословенског рока. Последње дане познати рокер провео је у Клиничко-болничком центру Љубљана. У болницу је примљен 20. августа 2024. године, где је 15 дана лежао интубиран, а битку за живот је, нажалост, изгубио.

Уз Бору је до последњег дана била његова 28 година млађа супруга Дубравка Милаковић, која је смрт свог супруга веома тешко поднела, те се није оглашавала за медије.


Izvor:Srbija Danas

Check Also

OVAKO IZGLEDA ZVICEROV KUM NAKON HAPŠENJA! Evo kako je najtraženiji Srbin pao u klopku policije: "Uzimali su identitete živih ljudi" (FOTO)

Hapšenje Milovana Zdravkovića zvanog Teg (45), člana takozvanog kavačkog klana i kuma Radoja Zvicera, kojem …