Најскупљи стихови на естради – Марина Туцаковић успела нешто што никоме није, ових пет речи коштало 100.000 евра

Марина Туцаковић, својим талентом и речима, оставила је неизбрисив печат у домаћој музичкој сцени. 

Њени текстови постали су део свакодневног живота многих, а мало је оних који не препознају макар једну песму чији је потпис управо њен. Нажалост, Марина је преминула у 67. години, након тешке и дуготрајне борбе с болешћу. 

Neda-Ukraden
Неда-Украден / Извор: Србија Данас/Милана Павковић

На њеној сахрани окупили су се бројни припадници музичке сцене, пријатељи и обожаваоци.

Певачица Неда Украден била је једна од многобројних ожалошћених, а сама је небројено пута говорила о томе колико је Марина бил несебична, и колико је задужила многе још током периода Југославије својим аутентичним начином писања. Нагласила је да је Туцаковићева увек била срдачна према својим сарадницима, без трунке сујете, и волела је дружења са њима. 

Неда је у једном интервјуу открила да је Марина написала само један стих за песму “Зора је”, за који је зарадила суму новца због које се заврти у глави – у питању је више од 100.000 евра.

– Песму је компоновао покојни Ђорђе Новковић, а нас двоје смо се неколико пута споречкали око наслова. Прво је била “Јоване, зора је”, затим “Милане, зора је”, а на крају је остала само “Зора је”. На крају сам позвала Марину, која је додала стих “Суза је из ока канула”, а тај стих јој је донео огроман хонорар – испричала је Неда једном приликом.

Вечно упамћена

Марина Туцаковић била је једна од најпознатијих и најплоднијих текстописаца на простору бивше Југославије. Рођена 1953. године у Београду, постала је кључна фигура домаће музичке сцене, пишући стихове за многе хитове које су изводили популарни певачи из различитих жанрова. Њени текстови су постали препознатљиви због емотивности, једноставности и способности да дирну широку публику.

Током своје каријере, Марина је сарађивала са бројним музичким звездама, укључујући Здравка Чолића, Лепу Брену, Цеце Ражнатовић, Драгану Мирковић, Северину, и многе друге. Неки од најпознатијих хитова које је написала укључују песме попут “Зора је”, “Додирни ми колена”, “Мило моје”, и “Маскарада”.

Иако је њена каријера била изузетно успешна, Марина се суочила и с тешким животним тренуцима, укључујући губитак сина Милоша 2008. године, што ју је дубоко погодило. У каснијим годинама живота борила се с тешком болешћу, а преминула је 2021. године.

Марина Туцаковић оставила је неизбрисив траг у домаћој музици, а њени стихови и даље живе кроз песме које публика воли и активно слуша и након њене смрти. 

Marina Tucaković
Марина Туцаковић / Извор: АТА images/Antonio Ахел


Izvor:Srbija Danas

Check Also

UČESNICA FARME IMALA JEZIVO DETINJSTVO! Kada je progovorila o svojoj intimi svima krenule suze na oči, otkriveni svi detalji

Tokom jutarnjeg razgovora Aleksandre Babejić i Pece Lazića, ona je otkrila jezive detalje svog privatnog …