Коначно се зна – Глумица случајно открила како се зове беба Анђеле Јовановић и Михаила Дудаша, ево о ком имену је реч

Позната глумица Анђела Јовановић недавно се породила у строгој тајности, међутим нису успели све да сакрију.

Анђелина колегиница Тамара Крцуновић је случајно одала име дечака којег су добили, тако што је овом пару јавно честитала и том приликом открила име бебе. 

– Срећно рођење Луке – написала је глумица.

Носилац светлости, Лука је наиме мушко име грчког порекла. Изведено је од грчке речи “лукс” што значи светлост, сјај, блиставост, дан, оно што обасјава. Сматра се да значење имена Лука највише у вези са именом Светог апостола Луке, једног од 12 апостола и ученика Исуса Христа. Био је Грк, родом из Антиохије, спомиње се у Светом писму и Новом завету, и као творац трећег јеванђеља „по Луки“. 

Према хришћанским предањима, апостол Лука био је лекар и исцелитељ. Са апостолом Павлом проповедао је хришћанску веру и помагао свим болесним и немоћним људима. Бавио се и живописом, тако да се верује да је први насликао иконе Исуса Христа, Богородице и апостола Петра и Павла. Тако да су те иконе биле узор свим каснијим иконама, због чега се Свети Лука сматра оснивачем хришћанског иконописа.

Такође сматра се да су мушка деца рођена под овим именом предодређена да се баве хуманитарним радом, да буду наклоњена правди, поштењу и мирољубивости.

Поред класичне варијанте, која је присутна и у српском језику, мушко име Лука се јавља и у другим језицима у различитим варијацијама. У Грчкој је то Лукас. У Енглеској је Лук, док је у Пољској Лукаш. Постоје и варијанте Луцијан, затим Лукијан и Луцијус, које се такође срећу широм света. 

У скорашњој објави коју је овај пар поделио на Инстаграму, могли смо да дођемо до закључка да се ради о дечаку, с’ обзиром да су поред објаве ставили емотикон плавог срца.

Позната глумица и њен партнер су стали на “луди камен” прошлог лета, на имању недалеко од Београда, организујући тајно венчање далеко од очију јавности. Тако да су на исти начин то и урадили и сада, тако што су сакрили вест о рођењу детета, што је Анђели олакшало снимање нове сезоне популарне серије “Радио Милева”, у којој глумица игра.


Izvor:Srbija Danas

Check Also

MISTERIJA UBISTVA BALKANSKOG MILIONERA KONAČNO REŠENA Stradao pre tri godine, a policija sada otkrila jezive detalje: ĆERKA NARUČILA UBISTVO OCA, Srbija pomagala u rešavanju zločina

Vesti Svet Balkanski milioner stradao u eksploziji pre 3 godine: Policija otkrila da je njegova …