Ево шта је Есма Реџепова написала у свом ТЕСТАМЕНТУ, познато и коме је оставила кућу која је недавно опустошена

Краљица ромске музике, Есма Реџепова преминула је децембра 2016. године, а о њеној имовини након њене смрти много се полемисало у јавности.

ВИла у којој је певачица живела данас је потпуно опустошена, а многи се питају коме је ову некретнину оставила у тестаменту.

Есмин тестамент отворен годину дана након њене смрти – 2017. године у Скопљу. Наиме, она је навела да сав свој иметак оставила држави Северној Македонији.

Esma Redžepova
Есма Реџепова / Извор: YouTube printscreen/Nikad није касно

– Годинама је говорила да жели да остави свој дом култури и хуманости и то обећање је успунила. Вечерас је отворен тестамент Есме Реџепове Теодосијевске, у којем једноставно и јасно стоји да сав свој иметак оставља држави. Тако је испунила своје обећање. Есма је много волела Македонију и Македонија је волела Есму. Кад год је путовала по свету у свакој изјави и интервјуу је спомињала Македонију. У срцу је носила македонску песму, душу и мисао. Стално је говорила да је поносна на своју Македонију. Зато је сав свој иметак оставила Македонији – рекла је Зорана Костовска, најближа сарадница Есме Реџепове, за радио “Слободна Македонија” и додала:

Esma Redžepova
Есма Реџепова / Извор: YouTube printscreen/Nikad није касно

– Рекла је: “Новац сам зарадила од концерата. Људи су куповали улазнице, а ја ћу се овако одужити свом народу.” То је била њена порука.

Подсетимо, Есма Реџепова преминула је 11. децембра 2016. у 73. години после краће и тешке болести. Иза себе је оставила 47 синова и једну ћерку, које је усвојила.

 


Izvor:Srbija Danas

Check Also

Isplivala retka fotografija Danila Lazovića sa porodicom: Ono što je glumčev sin uradio nakon njegove smrti mnoge je rasplakalo

Glumac Danilo Lazovć preminuo je 2006. godine u 54. godini života, ali do danas nije zaboravljen. …