VETERINAR KAŽE DA OVU RASU PASA NIKADA NEBI IMAO: Volim ga svi, ali ne treba ga držati NIKAKO EVO I ZAŠTO

“Zapamtite, ovo je samo moje mišljenje i možda se nećete složiti s njim”

Različite vrste pasa su za različite ljude, međutim neke su zahtevnije od drugih, i ne može svako da ih istoleriše. Mnogi vlasnici ipak ne bi ponovo uzimali nekog psa jer su shvatili koliko mana ima.

Internet je nepresušan izvor informacija iz kojih možemo da naučimo mnogo, tako smo naučili i sledeće od ovog veterinara.

Jedan veterinar je na svom TikTok-u podelio video u kojem je naveo pet rasa pasa koje ne bi nikada imao i objasnio zašto.

Razlozi koje je naveo sežu od zdravstvenih problema pa do agresivnog ponašanja ovih pasmina.

“Zapamtite, ovo je samo moje mišljenje i možda se nećete složiti s njim”, započeo je u videu koji je do sada pregledalo 5.5 miliona ljudi.

5. Čau čau

“Siguran sam da ima dobrih osobina, ali lično smatram da najčešće nemaju najbolji temperament, rezervisani su i znaju da budu agresivni prema veterinarima”, rekao je u videu za rasu koja se našla na petom mestu zbog svog ponašanja.

4. Kavalirski španijel kralja Čarlsa

“Nažalost, tu su i Kavalirski španijeli kralja Čarlsa. Oni su jedni od najlepših pasa i kada bih birao pasminu za sebe, izabrao bih njih samo kad ne bi imali toliko puno zdravstvenih problema. Više-manje svi dobiju isto srčano oboljenje, bolest mitralnog zaliska”, naveo veterinar.

3. Kratkodlaki jazavičari

“Na trećem mestu su kratkodlaki jazavičari, opet i oni su jako dragi psi i jedni od mojih najdražih pacijenata, ali jedan od njih četiri razvije probleme s leđima tokom svog života koji mogu ići od bola pa sve do potpune paralize”, objasnio je.

@ben.the.vet 5 dog breeds I would/could never own as a veterinary surgeon #dogsoftiktok #learnontiktok #veterinary #benthevet ♬ Waiting For Heartache – BLVKSHP

2. Shar Pei

“Oni imaju bolest nazvanu po njima, Shar Pei groznica. Ima ljudi koji ih uzgajaju bez toliko nabora, ali još uvek ih je većina previše naborana. To je toliki problem da im se očni kapci moraju pričvrstiti da im dlaka ne iritira oči”, rekao je.

Osim toga imaju problem s kožom, a kod veterinara često pokušavaju da ugrizu zaposlene. Većina Shar Peia koje ja vidim imaju puno zdravstvenih tegoba, istakao je.

1. Francuski buldog ili mops

“Imaju jako puno zdravstvenih problema poput problema s kičmom, zatim onih s kožom, problemi s očima. Činjenica da više od polovine kuja ove rase mora da ima carski rez prilikom okota, to je za mene i etičko pitanje i zato ne želim da ih čuvam”, pojasnio je.

Izvor: krstarica.com

Check Also

EVO ŠTA RADI DUŠKO TOŠIĆ U NEMAČKOJ DOK MISLI DA GA NIKO NE GLEDA: Slučajno snimljeno sve, a ona se ne odvaja od njega VIDEO

Duško Tošić odveo je ćerku Niku u Nemačku, kako bi zajedno, uživo pratili Evropsko prvenstvo. …