TRAGIČNO: Medved lišio života pecaroša, od onoga ŠTO mu je URADIO zastaće vam DAH

Policija je sve vreme tragala za nesrećnim čovekom

Policija na Hokaidu u Japanu traga za nestalim pecarošem za koga veruju da ga je pojeo medved nakon što je ljudska glava pronađena u blizini jezera gde je pecao.

Prema japanskoj novinskoj agenciji Kjodo njuz, 54-godišnji Tošihiro Nišikava je poslednji put viđen u nedelju kada je došao na pecanje na jezeru Šumarinaj, veštačkom jezeru u prirodnom parku prefekture Šumarinaj. Bio je bez pratnje kada ga je lokalni operater čamca ostavio.

Jedan od zaposlenih podigao je uzbunu kasnije tog dana nakon što je ugledao medveda kome je ribolovački kombinezon virio iz usta. Zaposleni je pokušao da dozove Nišikavu, ali pecaroš nije odgovarao.

Lokalna policija počela je lov na medveda, a prema rečima gradskog zvaničnika, jedna životinja je ubijena u ponedeljak. Međutim, tim je tokom potrage otkrio i ljudsku glavu. Trenutno se radi na utvrđivanju da li pripada Nišikavi.

Hokaido je dom usurskog mrkog medveda, koji je nešto manji rođak severnoameričkog grizlija, ali mnogo veći od japanskog crnog medveda. Obično su oprezni i izbegavaju ljude, ali policija na Hokaidu kaže da je sve veći broj prijava, sa 339 prijava do sada ove godine, što je 40 više nego u istom periodu 2022. godine.

Izvor: srbijadanas.rs

Check Also

OVO SE NIKADA DO SAD NIJE DESILO: Prestonici preti jak udar TORNADA – Građanima NAREĐENO da ne izlaze napolje

Stanovnici Moskve zamoljeni su da se danas uzdrže od izlaska napolje po lošem vremenu zbog …