ŠOKANTNO! Sumnja se da milioner iz Sarajeva za kućnog ljubimca ima divlju ZVER ,evo o kojoj ŽIVOTINJI se radi

Ibrahim Al Havaji, biznismen iz Dubaija, prema nezvaničnim informacijama medija iz BiH drži na Poljinama u Sarajevu lava kao kućnog ljubimca?!

Ibrahim je jedan od vlasnika “Al Hawai Group” iz Dubaija, a mediji iz BiH navode da je ranije bio zainteresovan za kupovinu Fabrike duhana Mostar za tri miliona evra. Među devet zainteresovanih kupaca za nekadašnjeg mostarskog giganta u drugom krugu dao je najbolju ponudu na javnoj prodaji u Opštinskom sudu Mostar.

Al Havaji aktivan je i na društvenim mrežama i na Instagramu često objavljuje svoju svakodnevicu, a prema njegovim objavama može se zaključiti da uživa u luksuznom životu i putovanjima.

Bosanskohercegovačkoj publici Al Havaji postao je poznat nakon što je objavljen spot za pjesmu “Flo Aswad” koju je snimio zajedno s reperom Cunamijem.

Al Havaji trenutno živi u Sarajevu gde se prema nezvaničnim informacijama nalazi i njegov kućni ljubimac – mladunče lava. Ibrahim na Instagramu navodno objavljuje fotografije lava iz vile koja se nalazi u naselju Poljine.

Inspektorat veterinarske inspekcije Kantonalne uprave za inspekcijske poslove saopštio je u međuvremenu da je dobio prijavu kojom se inicira inspekcijski nadzor na okolnosti držanja mladunčeta lava u sarajevskom naselju Poljine.

Na osnovu dobijenih saznanja formiran je predmet za dalje postupanje u saradnji sa policijskim i drugim organima.

– U skladu sa Zakonom o zaštiti i dobrobiti životinja u BiH zabranjeno je držati kao kućne ljubimce životinje koje su zaštićene, divlje životinje, te životinjske vrste i pasmine koje su opasne za život, a koje su navedene u prilogu Pravilnika o držanju opasnih životinja – navode iz KUZIP-a.

Dodali su da su ovim zakonom za kršenje navedenih odredaba propisane novčane kazne za imaoce životinja koje iznose do 5.000 evra.

– U skladu sa članom 38. istog zakona inspektor može privremeno ili trajno oduzeti životinju i smestiti je na drugo odgovarajuće mjesto o trošku imaoca ili vlasnika – dodaju iz KUZIP-a uz napomenu da u konkretnom slučaju činjenice tek treba utvrditi, a na osnovu njih će se odlučivati o daljim merama.

Izvor: klix.ba/alo.rs

Check Also

Snažan zemljotres potresao Crnu Goru! Podrhtavanje se osećalo na 70 kilometar udaljenosti!

Potres je registrovan 78 kilometara od Podgorice, odnosno 23 kilometra od Gacka u Bosni i …