PROBLEM ZA SRPSKE VOZAČE! Tehnički više neće biti isti za sve, a POVEĆAVA SE I OVA CENA!?

Od 1. januara 2024. godine u našoj zemlji biće zabranjen uvoz polovnih automobila Euro 3 i Euro 4 standarda. Ali ne samo to. Kako je nedavno najavljeno iz Vlade, od početka 2025. godine moći ćemo da uvozimo samo polovnjake proizvedene posle 2014. godine, odnosno one sa motorima Euro 6 standarda. Takođe, država namerava da od 2025. uvede program subvencija za vlasnike starijih automobila sa dizel motorima, kako bi se i na taj način smanjilo zagađenje, a kako će sve te izmene uticati na vozače, veliko je pitanje.

Na prvom mestu, ako u obzir uzmemo podatak koji govori da su u prošloj godini najtraženiji bili automobili proizvedeni od 2007. do 2010. godine, kao logičan problem nameće se pitanje suženog izbora polovnih vozila kakav bi mogao da nas očekuje, a svakako, problem će predstavljati i budžet jer će vozači biti primorani da odvoje veću sumu novca za kupovinu automobila novije proizvodnje.

Isto tako, kada je u pitanju tražnja, do sada su prednjačila mahom vozila sa Euro 4 standardom, dakle, ukoliko se obistine najave da će se zabraniti uvoz polovnih vozila sa Euro 3 i Euro 4 motorima od početka naredne godine, situacija se umnogome menja.

Na kraju, iako njihova vožnja neće biti zabranjena, mnogi stručnjaci predviđaju da bi mogli da poskupe troškovi održavanja polovnih automobila Euro 3 i Euro 4 standarda, što bi značilo dodatne izdatke za sve vozače starijih polovnjaka.

Mnogi se pitaju i da li će biti problema na tehničkim pregledima za vlasnike starijih vozila, što je za sada izvesno da se neće dogoditi, ali prisutne su određene stvari koje mogu da budu ozbiljan problem na tehničkim pregledima, npr. kao što je provera ovalnosti kočionih diskova.

Bilo kako bilo, od svega je jedno izvesno i stručnjaci se slažu da će cene polovnjaka nastaviti da rastu u narednom periodu, pa je sada pravo vreme da se odlučite za kupovinu polovnog automobila.

Izvor: sasomange.rs

Check Also

NOVI SVEDOK VIDEO GDE SU BACILI TELO DANKE ILIĆ?! Osumnjičeni za njeno ub*stvo napravili kobnu grešku TOG dana

Danka Ilić koja je nestala u Banjskom polju, ubijena je istog dana – 26. marta …