PRETNJA ZA NAŠU ZEMLJU: Spremite se na OVO , prvi na udaru će biti ovi delovi zemlje

U većem delu Srbije biće uslova za kišu i pljuskove sa grmljavinom, a ponegde se očekuju i grmljavinske nepogode sa obilnijim padavinama.

Ovog poslepodneva u većem delu Srbije smenjuju se sunčani i oblačni intervali, a i toplije je u odnosu na prethodne dane, pa su tako temperature uglavnom preko 20°C, a u Beogradu je 22°C, piše meteorolog Đorđe Đurić.

U ovom času snažan grmljavinski sistem premešta se sa Podrinja preko Kolubarskog okruga i donosi ovim predelima jače pljuskove sa grmljavinom.

S obzirom na to da na visini ovog poslepodneva preovladava jugozapadno visinsko strujanje, ovaj sistem u nastavku poslepodneva nastaviće put prema severoistoku, a na direktnom putu naći će se i Beograd oko ili nešto posle 17 časova, tako da se i na širem području grada tada očekuju pljuskovi sa grmljavinom.

Nakon Kolubarskog okruga i Beograda, ovaj grmljavinski sistem sa pljuskovima zahvatiće i južne predele Vojvodine i Podunavlje.

U ostalim predelima Srbije u nastavku poslepodneva biće suvo.

Ipak, pred sam kraj, tokom večeri i noći u većem delu Srbije biće uslova za kišu i pljuskove sa grmljavinom, a ponegde se očekuju i grmljavinske nepogode sa obilnijim padavinama.

Izvor: srbijadanas.rs

Check Also

“Na trenutak nam je ZASTAO DAH” Trojica planinara tokom potrage za Milanom iz Niša naišli na MISTERIOZNE TRAGOVE – Otkrili šta su zatekli u NEPRISTUPAČNOM delu planine

Potraga za Milanom Đorđevićem (41) iz Niša traje i dalje na Suvoj planini, u delu …