OVO JE RAZLOG ZAŠTO SE ČAK 16 DECE NAŠLO NA SPISKU? Sumnja se da Kosti nedostaje OVO!?

Bura nakon višestrukog ubistva u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” se ne smiruje, a poznate su nove informacije o dečaku (13) koji je osumnjičen za ubistvo devet osoba.

Srbija i dalje tuguje za svim preminulima u masakru u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar”, a javnost je željna odgovora na pitanje koje muči svakoga – šta se nalazi u glavi dečaka (13) koji je osumnjičen za ubistvo devet osoba, osmoro učenika i školskog čuvara Dragana?

Besna i zabrinuta javnost se pita kako je moguće da trinaestogodišnji dečak isplanira ovakva ubistva. Otkriveno je šta je istraživao na internetu osumnjičeni dečak, a na njegovom stolu su pronađene dve ceduljice. Na jednoj je bila iscrtana mapa škole, a na drugoj spisak imena dece za likvidaciju. Na spisku je bilo 16 dece, a sumnja se da su se ta deca našla na spisku jer su navodno bila bolja od njega.

“Nikakav genije, kao što je navođeno. Moguće je da su mu zbog toga smetali ostali u odeljenju, jer je morao, primera radi, više truda da ulaže kako bi dostigao uspeh neke od svojih žrtvi, ili i da bi zadovoljio roditelje koji su, prema svemu što znamo, od njega zahtevali besprekoran uspeh. Može se reći da su ga spartanski vaspitavali”,tvrdi izvor upućen u istragu.

Roditelji osumnjičenog dečaka su navodno bili veoma ponosni na svoje dete, zvali su ga “mali genijalac”. Pored škole, išao je i na vannastavne aktivnosti – govorio je strane jezike, išao je u školu glume, u muzičku školu, trenirao je sportove, bio je odličan đak i pobeđivao je na gradskim takmičenjima.

Osumnjičeni dečak se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu. Nalazi se u strogoj izolaciji i u timu za opservaciju nalaze se tri stručnjaka. Izvor navodi da je praksa da se sprovodi cela baterija veštačenja i dodatne dijagnostike, kao što je, primera radi i laički rečeno, analiza strukture centralnog nervnog sistema putem skenera. Ipak, pretpostavlja se da dečak ubica nema urođenih fizičkih anomalija. Iz pouzdanih izvora dosad se saznalo da dečak ubica ne pokazuje kajanje.

Misterija superega dečaka ubice: Odsustvo krivice i kajanja
Na osnovu tih informacija stručnjaci čvrsto veruju da dečak ubica iz nekog razloga nema formiranu važnu komponentu ličnosti, takozvani superego. Prema teoriji Sigmunda Frojda, začetnika psihoanalize, superego je etička komponenta nečije ličnosti koja dotičnoj osobi daje moralne standarde na osnovu kojih se ponaša. Superego se razvija mahom tokom prvih pet godina života deteta, kao reakcija na roditeljske kazne ili odobravanja.

Dete pritom upija moralne standarde svojih roditelja, tradicije porodice i društva u kojem odrasta i u njemu se formira superego, kojim kontroliše agresiju i druge društveno nepoželjne impulse. Kada dete ima pravilno razvijen superego, ono oseća krivicu ili anksioznost prilikom kršenja etičkih standarda postavljenih od svog superega i ima potrebu da se iskupi za učinjene greške. Kod dečaka ubice ništa od toga ne postoji.

Da podsetimo, osumnjičenog dečaka navodno niko ne posećuje na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu, a njegova majka nije izrazila želju da ga vidi i poseti. Roditelji predstavnici odeljenja u koje su išla deca koja su nastradala u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” predložili su sedam zahteva u sredu 10. maja. Predsednik Saveta roditelja Igor Đorđević je te zahteve predstavio na konferenciji za medije, a održan je i sastanak u Vladi Srbije između predstavnika Saveta roditelja i Saveta za sprečavanje vršnjačkog nasilja koji je Vlada Srbije formirala. Prema rečima Đorđevića, Vlada Srbije je obećala da će ispuniti sve zahteve.

Izvor: mondo.rs

Check Also

“Na trenutak nam je ZASTAO DAH” Trojica planinara tokom potrage za Milanom iz Niša naišli na MISTERIOZNE TRAGOVE – Otkrili šta su zatekli u NEPRISTUPAČNOM delu planine

Potraga za Milanom Đorđevićem (41) iz Niša traje i dalje na Suvoj planini, u delu …