OVO JE PREDLOG BIVŠEG UČENIKA ”RIBNIKAR” ŠKOLE: Da uradimo OVO i da izbacimo ZLO

Već nekoliko dana Savet roditelja učenika osnovne škole “Vladislav Ribnikar” zaseda kako bi se rešila mnoga pitanja nakon velike tragedije koja se dogodila u toj školi. Jedan od predloga je I da se škola preuredi I deo pretvori u memorijalni centar.

Govori se o rekonstrukciji škole, a neki od roditelja već razmišljaju i o tome da premeste decu u druge škole.

A gost u jutarnjem programu je roditelj, ali i bivši učenik OŠ “Vladislav Ribnikar” Damir Okanović.

Ta škola je nastala spajanjem dve škole, započinje Okanović.

– Kada sam ja bio đak, bilo je oko 2.000 đaka u toj školi, sada ih ima 1.000. Mislim da se može razmisliti o tome da se nastava premesti u deo kod ulice Svetozara Markovića, a ovaj deo kod ulice kralja Milutina, da bude prostor gde će se raditi sa decom koja imaju ove probleme. Shvatate da postojeći sistem koji imamo na nivou 1980. godine. U jednom trenutku shvatate da kriminal raste, i morate da se pripremite za to, u to vreme je osnovana prva interventna jedinica, a sada nama treba takva interventna jedinica za ovu problematiku – kaže Okanović.

Svi imaju pravo, kaže on, da znaju šta se, zaista dogodilo.

– Definitivno je poremećeno to što smo, između pojedinačnog i opšteg interesa dali prevagu pojedinačnom interesu. Imate odeljenje od 30 đaka u kojem jedan đak maltretira sve druge i nastavnike i đake. I svi govore o pravima tog jednog, umesto tih 29 dece, tako da se radi sa tim detetom, ali da slučajno ne povredimo njegova osećanja. Stavili smo pojedinca kao prioritet – kaže Okanović.

On misli da je velika količina zla u vazduhu.

– Vladika Ilarion je rekao jednu lepu stvar. Hajde da krenemo od sebe. I dalje smo namrgođeni, i dalje smo pakosni, hajde da pođemo od sebe i izbacimo zlo. Ovo će biti, ili kraj, reset, ili početak u još gore – rekao je Okanović.

Izvor: kurir.rs

Check Also

ŠOKANTNI DETALJI: Dvostruko hapšenje u slučaju Danke Ilić – Novi dokazi otkrivaju užasnu istinu!

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, nakon čega su …